Cipar

Zemlja bogate prošlosti

Na obali Cipra se nakon zločina iz strasti iz morske pjene rodila božica ljepote i ljubavi Afrodita. Još i danas bdije nad dvorcem koji je uklesan u stijenu s vidikovca utvrde Saint Hilarion. Taj prizor je tako oduševio Walta Disneya i dao mu ideju da po njemu nacrta dom Snjeguljice, moderne Afrodite sa kraćom ošišanom kosom. S dugim pješčanim plažama, romantičnim bizantskim gradovima i selima , izvrsnom hranom i domoljubnim domaćinima Cipar ima sjaj sredozemnog bisera.

Palma preporučuje

Ako biste osim odmora u nekom od ljetovališta htjeli upoznati Cipar u potpunosti, odaberite program „Otok ljubavi i bogova“ tijekom kojeg ćete prijeći „znamenitu zelenu liniju“ te tako upoznati sjeverni i južni dio Cipra.

Zašto na Cipar?

Kalos irthade (dobrodošli)!Gostoljubivost je nedvojbeno jedna od komponenanata ciparskog karaktera. Ljubaznost, duhovitost i velika obitelj isto su dio ciparske kulture.

Duge pješčane plaže, tirkizno more i ugodne temperature dio su odmaranja na Cipru. Na jednoj od plaža se iz mora diže Afroditina skala. Tvrde da plivanje oko nje vraća mladost koja se vidi u duhu i tijelu.

Udobne male gostionice, odlična mediteranska kuhinja i glasni, veseli razgovori spadaju među nužne popodnevne aktivnosti.