povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
SKANDINAVIJA

ČUDESNA NORVEŠKA I NORDKAP

11.510kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Norveška i Nordkap
Polasci: 28.07. - 05.08. i 04.08.-12.08.
9 dana zrakoplovom iz Ljubljane

KOPENHAGEN – OSLO – HAMAR/KVIFTJELL – LILLEHAMMER – NACIONALNI PARK DOMBAS – TRONDHEIM – STEINKJER – SALTFJELL – BODO – LOFOTI – VERSTERALI – TROMSO – ALTA – HONNINGSVAG – NORDKAP – KARASJOK – INARI – SAARISELKA – ROVANIEMI

1. DAN: ZAGREB/SLOVENIJA – KOPENHAGEN  večera, noćna plovidba
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od strane pratitelja i prijava na let za Kopenhagen u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju u Kopenhagen odlazak u panoramski i pješački obilazak danske prijestolnice: palača Cristiansborg gdje se nalazi danski parlament, rezidencija kraljevske obitelji Amalienborg, simbola grada - kip Male sirene i fontane Gefion koja je najveći gradski spomenik i ujedno fontana želja. Šetnja jednom od najdužih shopping ulica do stare luke Nyhavn. Slobodno vrijeme u šarolikom središtu grada. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod prema Oslu, smještaj u kabine. Večera na brodu (uključena u cijenu aranžmana). Noćna plovidba.

2. DAN: OSLO – HAMAR/KVIFTJELL  doručak, noćenje
Doručak na brodu. Dolazak u norvešku prijestolnicu u prijepodnevnim satima. Odlazak u razgled grada, panoramski i pješački: vidjet ćemo znamenitosti kao što su kraljevska palača, Frogner park ili popularno poznat kao park Vigeland – prelijepi park s više od 200 brončanih i granitnih skulptura poznatog umjetnika Gustava Vigelanda, poznata gradska vijećnica gdje se svake godine održava dodjela Nobelovih nagrada za mir, itd. Preporučujemo posjet nekom od fantastičnij muzeja kao što su Vikinški muzej, Kon-Tiki muzej ili muzej Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi. Poslijepodne vožnja vožnja pokraj najvećeg norveškog jezera Mjosa, prekrasnim krajolicima jugoistočne Norveške prema Hamaru/Kviftjellu. Smještaj u hotel na tom području, noćenje.

3. DAN: LILLEHAMMER – NACIONALNI PARK DOMBAS – TRONDHEIM – STEINKJER  doručak, noćenje
Doručak. Danas nastavljamo putovanja po Norveškoj: prva nam je postaja Lillehammer, pozornica Zimskih olimpijskih igara 1994. godine. Prošetat ćemo slikovitim centrom pored brojnih trgovina i raznih lokala te otići do skijaške skakaonice gdje ćete se uz doplatu imati priliku uspeti i na sâm vrh olimpijske skakaonice. Nastavak putovanja nakon Lillehameru vodi nas kroz brežuljkasto područje nacionalnog parka Dombas i pokraj nacionalnog parka Dovre do prve prijestolnice Norveške, Trondheima, trećeg norveškog grada po veličini i nekoć središtu vikinške kulture. Glavna znamenitost grada Nidarosova je katedrala (prvo ime Trondheima je Nidaros), jedna od najveličanstvenijih crkvi u Skandinaviji u kojoj su krunjeni brojni vladari. Šetnja po gradskom središtu i glavnom ulici Munkegata i krasno uređenoj luci. Nastavak putovanja prema prema sjeveru, smještaj u hotel u okolici Steinkjera, mjesta otkud su nekoć počinjala putovanja prema sjeveru. Noćenje.

4. DAN: STEINKJER – SALTFJELL – BODO doručak, noćenje
Doručak, odlazak iz hotela i putovanje kroz slikovite norveške krajolike uz Trondheimfjord, uz područja Stinkjera, Gronga i Troforsa do Mosjoena na obali Vefsnesfjorda u regiji Helgeland, otkud se pruža fantastičan pogled na okolno gorje. Nakon kraćeg stajanja nastavak putovanja po Saltfjellu – stjenovitoj visoravni što norveška riječ fjell znači, gdje ulazimo u sjeverni polarni krug. Put nastavljamo polarnim područjem prema gradiću Bodo, glavnom gradu regije Nordland, gdje ćemo prenoćiti.

5. DAN: LOFOTI   doručak, noćenje
Doručak. Nakon doručka odlazimo na trajekt kojim ćemo se prevesti do Lofotskih otoka. Dan je namijenjen razgled tog posebnog i slikovitog otočja u Sjevernom moru, jednog od najčešće fotografiranih motiva Norveške: obići ćemo selo s najmanjim imenom na svijetu – Å – i razgledati Muzej ribarstva koji prikazuje teški život lofotskih ribara. Inače, zbog tople Golfske struje Lofoti imaju mnogo blažu klimu nego što se pretpostavlja, zime su blage a ljeta relativno svježa. Popularno su turističko odredište zbog svoje prekrasne prirode i iznimne slikovitosti. Tijekom daljnje vožnje stat ćemo na nekoj od lijepih panoramskih točki s kojih se pruža divan pogled na Lofote i njihovu divlju prirodu. Zaustavit ćemo se u Henningsvær‎u, jednom od najslikovitijih sela na otočju kojeg zbog brojnih kanala i mostova zovu i „Venecijom Lofota“, te razgledati drvenu lofotsku katedralu, a zatim ćemo se odvesti do prijestolnice Lofota, Svolvaera. Smještaj u hotel u okolici Svolvaera, noćenje.

6. DAN: LOFOTI – VESTERALI – TROMSO   doručak, noćenje
Doručak. Ujutro nastavljamo dalje svoje putovanje kroz prelijepu prirodu, ribarska seoca sjevernih Lofota, preko mostova i tunela koji spajaju Lofote i Vesterale prema sjeveru Norveške. Na putu ćemo prijeći Hinnoyu, najveći od Vesteralskih otoka i voziti se sjevernom obalom Narvikfjorda. Putovat ćemo prema najvećem gradu sjeverne Norveške, Tromsu. Tromso je smješten 350 km sjeverno od Arktičkog kruga (jedan od naziva po kojima se prepznaje jest i „Vrata Arktika“).  Poznat je po najvećem broju drvenih kuća u Norveškoj, po elegantnim mostovima koji povezuju otok s kopnom, zanimljivim muzejima, a ono najzanimljivije u njemu je poznata Arktička katedrala. Razgled grada po dolasku, smještaj i noćenje u hotelu u okolici mjesta.

7. DAN: TROMSO – ALTA – NORDKAP doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela. Čeka nas vožnja uz prekrasne obale fjordova s pogledom na ledenjake, kroz manja mjesta prema gradiću Alta koje se nalazi uz istoimenu rijeku, a čiji je muzej dom više od 2000 godina u stijenu uklesanih petroglifa. Nastavak putovanja kroz pokrajinu Finnmark, jednu od najvećih i ujedno najmanje naseljenih norveških pokrajina, koja sa svakim prijeđenim kilometrom prema sjeveru oduzima dah putnicima svojim prirodnim ljepotama. Naseljena je sjevernim jelenima koji će nas često tijekom putovanja često i zasutaviti kako bi prešli cestu. Nastavak puta kroz najduži podvodni tunel u Europi, Fatima (akronim od Fastlandsforbindelse til Magerøya). Nakon kratkog osvježenja u hotelu u Honningsvagu, slijedi odlazak prema Nordkapu, najsjevernijem dijelu europskog kontinenta. Izniman je doživljaj promatrati Arktički ocean u svjetlu ponoćnog sunca. Glasovita skulptura globusa tu je postavljena 1978.g. i postala simbol Nordkapa. Na rtu Nordkap nalazi se dvorana istoimenog naziva u kojoj se prikazuje povijest ovog mjesta (ulaznica uz doplatu). Poslije ponoći, puni utisaka, vratit ćemo se u hotel. Noćenje.

8. DAN: HONNINGSVAG- KARASJOK – JEZERO INARI – SAARISELKA doručak, noćenje
Doručak. Danas napuštamo krajnji sjever Europe i upućujemo se prema Finskoj. Jutarnja vožnja do mjesta Karasjok, političkog i kulturnog središta naroda Saami, autohtonog stanovništva koji živi na području Norveške, Švedske, Finske i Rusije te se tradicionalno prehranjuje lovom, uzgajanjem sjevernih jelena, a danas se bave i turizmom. Po dolasku razgled parlamenta i knjižnice. Po želji obilazak parka Sapmi, kulturno - muzejskog parka, gdje ćemo imati priliku upoznati život i tradiciju Saamija. U poslijepodnevnim satima ćemo stići u Finsku, nastaviti svoje putovanje uz jezero Inari, treće najveće finsko jezero s nekoliko tisuća otočića. Dan ćemo zaključiti u naselju Saariselku ili okolici. Noćenje.

9. DAN: SAARISELKA – ROVANIEMI – LJUBLJANA/ZAGREB   doručak
Doručak. Ujutro napuštamo hotel i putujemo finskom Laponijom prema Rovaniemiju, transfer u zračnu luku i let prema Ljubljani preko neke od europskih zračnih luka. Po slijetanju u Ljubljanu, mogućnost organiziranog prijevoza (doplata) do Zagreba.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi za polaske 28.07., 04.08. (min. 35 putnika): 11.660 kn

DOPLATA za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn


Cijena uključuje: zrakoplovni prijevoz prema programu, autobusni prijevoz tijekom cijelog trajanja ture, brodski prijevoz prema programu, jedno noćenje na osnovi polupansiona u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na brodu Kopenhagen – Oslo, sedam noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* (1 noćenje na području Hamara/Kviftjella, 1 noćenje na području Steinkjera, 1 noćenje u Bodu, 1 noćenje na Lofotima, 1 noćenje u okolici Tromsa, 1 noćenje u Honningsvagu i 1 noćenje na području Saariselke), vanjski razgledi, hrvatskog pratitelja (min. 25 putnika, u suprotnom - slovenski pratitelj), trošak organizacije putovanja

DOPLATE PO ŽELJI , prilikom prijave :
•    jednokrevetna soba/kabina: 2.310 kn
•    drugi tip kabine na brodu:
o    1/4 vanjska, po osobi: 150 kn
o    1/3 unutarnja, po osobi: 190 kn
o    1/3 vanjska, po osobi: 350 kn
o    1/2 unutarnja, po osobi: 310 kn
o    1/2 vanjska, po osobi: 620 kn
•    Paket večera: 1.660 kn
•    Povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb: 349 kn po osobi

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom putovanja: ulaznice u muzeje i druge znamenitosti (cijene su informativne i podložne promjeni); Nordijski muzej 12 €;  Vikingški muzej 17 €, muzej Kontiki 12 €, muzej Fram 14 €, ulaznica na Nordkapp 260 NOK (cca. 35 €). Cijene ulaznica su informativne i podložne promjenama. U nekim muzejima vrijede posebni popusti za skupine, maturante, studente i djecu.

NAPOMENA*:
•    u slučaju manjeg broja prijavljenih od minimuma tijekom putovanja će s putnicima biti slovenski pratitelj.

POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.