povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
CENTRALNA AZIJA

GRUZIJA I ARMENIJA - 6 DANA

GARANTIRANO
GARANTIRANO
8.190kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Gruziju i Armeniju
Garantirani polazak: 27.04.-02.05.2018

Pozivamo vas u zemlje srdačnog lokalnog stanovništva! Gruzija, zemlja magičnog Kavkaza, potpuno drugačijeg krajolika, većinom vulkanskog i brdovitog, iznenaditi će vas svojim glavnim gradom i jednim od najljepših gradova Kavkaza. Upoznajte ponosan i gostoljubiv narod Gruzije koji će vam ponuditi svoja najbolja vina. Osjetite slobodu u Armeniji tijekom pogleda na veličanstveno Kavkasko gorje, krenite u potragu za umjetničkim djelima Erevana i za kraj druženja, nazdravite s čašicom slavnog konjaka.

1.DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – TBILISI let, doručak, večera, noćenje
LET U GLAVNI GRAD GRUZIJE I RAZGLED JEDNOG OD NAJLJEPŠIH GRADOVA ZAKAVKAZJA
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (doplata) do zračne luke Ljubljana ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let posebnim zrakoplovom u Tbilisi. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj i doručak. Razgled glavnog grada Gruzije i jednog od najljepših gradova Zakavkazja ćemo započeti kod crkve Metekhi i u starom gradu, labirintu boja i vreve. Nastaviti ćemo pokraj starih, gradskih vila do područja kupki, nakon čega slijedi uspon na gradsku tvrđavu Narikala, s koje se širi lijepi pogled na Tbilisi s okolicom. Posjetiti ćemo više od 100 godina staru sinagogu, katedralu Sioni iz 6 st. i prošetati živahnom glavnom ulicom Rustaveli, s brojnim zanimljivim trgovinama. Slobodno vrijeme za ručak, nakon čega ćemo razgledati planinu Mttatsminda koja se veličanstveno uzdiže iznad grada. Večera i noćenje.

2. DAN:  TBILISI – ANANURI – KAZBEGI – TBILISI doručak, večera, noćenje
VOŽNJA VOJNOM CESTOM
Nakon doručka slijedi panoramska vožnja do tvrđave Fort Ananuri s usputnim stajanjima radi fotografiranja. Nastavak putovanja u poslijepodnevnim satima „vojnom cestom“ preko 2.400 m visokog prijelaza do središta Kavkaza odnosno mjesta Kazbegi koji se nalazi uz rusku granicu. Po želji, mogućnost odlaska na izlet pješice (cca 2 sata) do crkvice Gergeti – Sv.Trojice iznad koje se uzdiže veličanstvena planina Kazbek (5.000 m). Prema legendi, na ovoj su planini antički bogovi pribili Prometeja kada je ukradenu vatru poklonio čovječanstvu. Povratak u Tbilisi, večera i noćenje.

3. DAN:  MTSKHETA – GORI – UPLITSIHE – TBILISI doručak, noćenje
STALJINOV RODNI GRAD I MUZEJ
Doručak. Vožnja do bivšeg gruzijskog glavnog grada Mtskheta čiji su spomenici uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Razgledati ćemo katedralu Svetitskhaveli, samostanski kompleks Samtavro i crkvu Jvari. Nastavak vožnje u industrijski i sveučilišni grad Gori te rodni grad Josifa Staljina. Razgled zanimljive gradske tržnice. Slobodno vrijeme za ručak. U povratku u Tbilisi, razgledati ćemo ostatke antičke prijestolnice Uplitsihe. Noćenje.

4. DAN: TBILISI – TSINANDALI – TELAVI – SIGHNAGHI – TBILISI doručak, večera, noćenje
U DRUŠTVU LJUBAZNIH DOMAĆINA
Doručak. Vožnja do Kakheti, istočne regije Gruzije, koja je poznata po proizvodnji slatkih vina. Po dolasku ćemo  najprije posjetiti posjed romantičnog pisca Aleksandra Čavčavadze i 200 godina staru vinsku klet u kojoj se još uvijek proizvode vina sorte Tsinandali. Kraća vožnja do domaćinstva u okolici Gurjaanija gdje će nas ugostiti ljubazni domaćini, ponuditi nam vino koje je napravljeno po starom »kvevri« postupku (ovaj postupak se nalazi i na popisu UNESCO-ve baštine) te nas upoznati s tradicijom »tamade« koju gruzijci koriste u svakodnevnom životu. Povratak u Tbilisi. Večera i noćenje.

5. DAN: TBILISI – ARMENIJA – HAGHPAT – SANAHIN – HOVHANAVANK – EREVAN  doručak, noćenje
ARMENIJA – KOLIJEVKA KRŠĆANSTVA
Nakon doručka, krećemo prema Armeniji. Nakon graničnih formalnosti, stići ćemo u mjesto Alaverdi koji se nalazi u klancu Debed. Razgledati ćemo značajni samostanski kompleks Haghpat koji je uvršten na UNESCO-v popis kulturne baštine. Nastavak vožnje kroz mjesta Vanadzor i Spitak uz usputno zaustavljanje radi razgleda parka Abecede. Vožnja u Erevan, glavni grad Armenije. Smještaj u hotel, noćenje.

6. DAN: EREVAN – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
DEGUSTACIJA ARMENSKOG KONJAKA
Nakon doručka, odlazak u razgled Erevana, glavnog grada Armenije, koji je smješten u podnožju Aragata. Šetnja središtem do Trga Republike, Matenadaranske knjižnice i gradske tržnice. U parku ćemo razgledati Muzej žrtava genocida i spomenik Majke Armenije, nakon čega slijedi odlazak u tvornicu konjaka i degustacija ovog popularnog armenskog pića. Kasno poslijepodne, prijevoz u zračnu luku i direktan let u Ljubljanu. Vožnja do Zagreba u vlastitom aranžmanu ili po želji, mogućnost organiziranog (doplata) prijevoza.


Cijena aranžmana po osobi u 1/2 sobi (min. 45 putnika): 8.190 kn
Doplata za manji broj putnika (manje od 45 putnika)*: 990 kn
Zrakoplovne pristojbe: 990 kn

*Kako bi se realizirao charter let, potreban je minimalni broj 140 prijavljenih putnika u zrakoplovu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu. Cijena je dobivena na temelju broja putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa te se obračunava viša cijena za putnike na oba autobusa dok se ne dostigne optimalni broj putnika.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 kn

Cijena uključuje:
•    izravni charter let na relaciji Ljubljana – Tbilisi – Erevan – Ljubljana
•    lokalne autobusne prijevoze po programu
•    5 x noćenja s doručkom u hotelima 3* po programu
•    2 x večere u hotelima ili lokalnim restoranima
•    razglede prema programu
•    ulaznice (Narikala, Gori, Uplistsokhte, Tsinandali)
•    degustacija vina u Gruziji
•    degustacija konjaka u Armeniji
•    lokalnog vodiča i hrvatskog pratitelja*
•    trošak organizacije putovanja

*Napomena: u slučaju manje od 25 prijavljenih putnika, pratitelj putovanja će biti na slovenskom jeziku.

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe 990 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1.390 kn, dvije tradicionalne večere (jedna u Gruziji, druga u Armeniji), dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke 349 kn.

Obavezne doplate:
napojnice za vodiče/vozače (plaćanje na licu mjesta).


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  •  MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane” Palma d.o.o. sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom na ugovoru iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima.
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da cijene provjeravate s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
• U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na ovakvim putovanjima/projektima, postoji mogućnost raspisivanja većeg broja programa i samim time i autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu.  Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr