povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ITALIJA

KLASIČNA SICILIJA

GARANTIRANO
3.970kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Sicilija
Garantirani polazak: 27.04. - 30.04.2018.
Putovanje posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Posjetite otok bogat arheološkim nalazištima, čijom cijelom regijom dominira aktivni vulkan Etna. Maslinici, vinogradi, polja, planine, uske ulice, prekrasno more i ljubazni stanovnici samo su neke od ljepota ovog najvećeg otoka u Sredozemnom moru...

1.DAN|ZAGREB/LJUBLJANA – PALERMO – MONREALE – CATANIJSKA RIVIJERA let, večera, noćenje 
Sastanak putnika na Autobusnom kolodovoru Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke u Ljubljani ili dolazak u vlastitom aranžmanu u zračnu luku. Prijava na let posebnim zrakoplovom prema Palermu. Po slijetanju u Palermo ukrcaj u autobus i putovanje do obližnjeg slikovitog gradića Monreale od kuda se pruža prekrasan pogled na Palermo. Razgled znamenite katedrale koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji, s iznimno zanimljivim mozaicima. Nastavak vožnje do Catanijske rivijere. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN|CATANIJSKA RIVIJERA – ETNA – TAORMINA  doručak, večera, noćenje 
Doručak. Vožnja do najvišeg europskog vulkana Etne (visina 3350 m) koji je ujedno i najpoznatiji simbol Siciliji. Dolazak na najviše dopuštenu nadmorsku visinu od 1800 metara. Po želji mogućnost uspona žičarom do 2500 m ili terenskim vozilima do 2900 metara gdje ćemo u pratnji vodiča prošetati oko trenutno najzanimljivijih vulkanskih dijelova (doplata). U nastavku dana putovanje u čarobni gradić Taorminu, biser istočne obale, prekrasno smještenu u podnožju Monte Taura otkud se pruža fascinantan pogled na more i okolicu. Razgled grčko-rimskog kazališta (doplata za ulaznicu na licu mjesta) i stare gradske jezgre. Slobodno vrijeme za cappuccino ili ukusni talijanski sladoled! Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. DAN|CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO  doručak, večera, noćenje
Doručak. Razgled najvažnijih znamenitosti Catanije, važnog trgovačkog grada kojeg krase lijepo očuvane barokne zgrade. U poslijepodnevnim satima krenut ćemo prema Agrigentu gdje ćemo posjetiti veličanstvenu Dolinu hramova (ulaznica uz doplatu). Od nekoć lijepog antičkog grada Akragasa danas je ostalo pet dobro očuvanih dorskih hramova, među kojima je najvažniji te ujedno i najočuvaniji antički hram na svijetu posvećen božici Concordiji. Vožnja prema Palermu, smještaj u hotel u okolici Palerma. Večera i noćenje.

4. DAN|PALERMO – LJUBLJANA/ZAGREB  doručak, let
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u grad. U šetnji ulicama temepramentnog Palerma osjetit ćete živahnu atmosferu i doživjeti zanimljivu povijest grada na čiju su gradnju utjecali brojni narodi. Jedan od najljepših talijanskih gradova upoznat ćemo kroz šetnju lijepim trgovima Bellini, Pretoria, Canti i Quattro, prolazeći pokraj brojnih fontana, crkvi i veličanstvene normanske palače. Ako bude vremena bit će prilike za uživanje u slasnim sicilijanskim desertima. Prijevoz do zračne luke i let posebnim zrakoplovom do Ljubljane. Po dolasku mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi (min. 45 putnika): 3.970 kn

Doplata za manji broj putnika (do 44 putnika): 230 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 870 kn


* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje:
zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana – Palermo - Ljubljana, tri polupansiona u hotelima 3/4*, autobusni prijevoz tijekom cijelog trajanja ture, vanjske razglede prema programu, hrvatskog pratitelja (min. 25 putnika)*, troškove organizacije putovanja.

Doplate po želji prilikom rezervacije: jednokrevetna 690 kn, povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn.

Doplate po želji na putu: Siracusa - arheološki park 10 €, Etna - uspon s gondolom ili terenskim vozilima 62 €, Taormina - grčki teatar 10 €, Agrigento - Dolina hramova 12 €, katedrala u Monrealeu 3 €

Obvezna doplata: turistička pristojba u hotelu približno 3 € po osobi po noćenje, plaćanje na recepciji hotela.

Napomena*:
•    u slučaju manjeg broja prijavljenih od minimuma tijekom putovanja će s putnicima biti slovenski pratitelj. Putovanje se može odviti u obratnom redoslijedu, ali sadržajno se program ne mijenja.

Popusti: djeca 2-12 god na dodatnom krevetu 15% od osnovne cijene aranžmana.

• U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na ovakvim putovanjima/projektima, postoji mogućnost raspisivanja većeg broja programa i samim time i autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja putnicima na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.

• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.