povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
SREDNJA AMERIKA

KUBA

FIRST MINUTE
LET IZ ZAGREBA
10.990kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Havana i Varadero
Garantirani polasci: 26.03.2018., 24.04.2018.
9 dana zrakoplovom iz Zagreba

1. dan - Zagreb – Pariz – Havana
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9.05 sati na liniji AF5075 (Air France). Po dolasku u Pariz u 11.05 sati, nastavak leta za Havanu u 13.55 sati na liniji AF946 (Air France). Dolazak u Havanu u 18.10 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan - Havana
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni vođeni razgled grada Havane, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture vidjet ćete sve važne znamenitosti: Plaza de Armas, ulica Obispo, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane, posjet muzeju ruma (Kuba je poznata po bijelom rumu i cigarama). Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara u gradu biti otvorena, organizirat će se grupni posjet gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju poznate kubanske cigare. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3. dan - Havana – Dolina Vinales (Pinar del Rio) – Havana
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak prema gradiću Pinar del Rio, koji se nalazi u pokrajini Vinales . Ukoliko tvornica duhana u gradu neće biti otvorena, predviđeno je zaustavljanje i ulazak u manufakturu cigara. Kratki razgled Pinar del Ria i Vinalesa, koji se nalaze u srcu plantaža duhana, ali i plantažama palmi, nasadima ananasa, banana i manga. Odlazak u spilju Taino indijanaca, prvih stanovnika otoka, gdje je organizirana vožnja brodićem po rijeci koja teče unutar spilje. Nakon izleta, a prije povratka u Havanu, organiziran je ručak u lokalnom restoran koji je uključen u cijenu (piće nije u cijeni ručka).

4. dan - Havana
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo odlazak na tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača, ili otići u restoran na večeru uz nastup Buena Vista Social Club-a. Noćenje u hotelu.

5. dan - Havana - Cojimar – Varadero
Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Cojimara, ribarskog sela na Kubi gdje je Ernest Hemingway imao usidren brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.

6 - 7. dan - Varadero
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

8. dan - Varadero – Havana – Amsterdam/Pariz
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku u Havani. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 19.15 sati na liniji KL724 (KLM) ili Parizu na liniji AF943 (Air France) u 22.35 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

9. dan - Amsterdam/Pariz - Zagreb
Dolazak u Amsterdam u 10.35 sati lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 13.20 sati na liniji KL1943 (KLM) s dolaskom u Zagreb u 15.15 sati ili dolazak u Pariz u 13.40 sati te nastavak leta za Zagreb u 18.30 sati na liniji OU471 (Croatia Airlines) s dolaskom u Zagreb u 20.20 sati.


Cijene:

Za polazak 26.03.2018.-03.04.2018. redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 13.490kn
First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.990kn (-500kn)
Za polazak 24.04.2018.-02.05.2018. redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 11.490kn
First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.990kn (-500kn)

*obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe iznosi: 3.260kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4* u Varaderu
 • ručak u Havani i ručak u Pinar del Riu prema programu
 • grupne transfere, izlete i razglede prema programu
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka 3.260 kn
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (cca 30 eur) - plaćanje na licu mjesta
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.500 kn
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno)
 • kubansku vizu / turističku kartu 450 kn

Obavezne doplate po osobi:

 • pristojbe zračnih luka 3.290 kn - obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (plaćanje na licu mjesta)

Neobavezne doplate po osobi:

 • kubanska vizu/turistička karta (450 kn s uključenim posredovanjem)
 • Fakultativni sadržaji (plaćanje na licu mjesta, ovisno o raspoloživosti):
 • večera u restoranu La Bodeguita del Medio ili u „paladaru“ cca 25 USD;
 • izleti iz Varadera: Tri grada: Santa Clara - Trinidad - Cienfuegos cca 90 USD,
 • Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca 100 USD.

Važne napomene
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu.
- Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
- Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja
- Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).
- Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je imati policu putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu).

Najmanji broj putnika: 15


Načini plaćanja:

 •             gotovina, Internet bankarstvo
 •             American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 •             Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
 •             MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
 •             Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 •             Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 •             MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
 •             Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

šifra putovanja: 06KO