Odmor u Grčkoj

Grčka, zemlja prekrasnih plaža

Odaberite svoju mediteransku destinaciju za savršen godišnji odmor!
 

 

Više

Svaki grčki otok je prekrasan

Na Kreti u jednom danu možete istražiti život prve europske civilizacije u muzeju u Heraklionu, pronaći Adriadninu nit u palači Knossos koja je bila centar minojske kulture, vijugati između dramatičnih klanaca i brežuljaka, podijeliti ručak s obitelji u tradicionalnoj grčkoj taverni i okupati se u minijaturnom zaljevu daleko do očiju.

Otkrijte otok Skiatos, koji usprkos svojoj veličini od samo 50 km2, svaki put iznova očarava svojom veličanstvenom ljepotom. Osvojio je tako i stvaraoce popularnog mjuzikla Mamma Mia koji su na Skiatosu snimili najljepše uvodne dijelove filma.

Najveći grčki biser Cikladskog otočja i otok cvjetnih oleandera Naxos, omiljen je zbog najdužih grčkih plaža. Plaža Plaka će vas oduševiti s bijelim pijeskom uz tirkizno more.

Posjetite glavni grad Rodosa, koji očarava svoje posjetitelje starovjekovnom jezgrom pod zaštitom UNESCO-a, gdje domaćini i dalje žive i rade u istim zgradama u kojima su nekoć živjeli vitezi Sv. Ivana prije šest stoljeća. Suprotnost tome je živahna noćna atmosfera i njegova moderna duša.

Na tradicionalnom grčkom otoku Karpatos će vas oduševiti bajkovito selo Olympos, koje sa svojim kamenim kućicama čuva drevne, seoske navike. Žene još uvijek nose tradicionalnu odjeću, a stariji stanovnici govore starinskim narječjem.

Neka vas začara slikovita pokrajina i netaknuta priroda otoka Samos, najzelenijeg otoka u Egejskom moru.

Kultni otok Kefalonija je bio u središtu pozornosti svjetske slave kada su na njemu snimili film Corelijeva mandolina. Danas je uvršten među deset najljepših svjetskih destinacija.

Šarmantni Santorini je kao »magnet za romantične duše«. Njegova najveća posebnost i privlačnost je potopljena kaldera i litice na kojima su izgrađene lijepe, bijele kućice sa plavim kupolama.

Zakintos je jedan od najpopularnijih grčkih otoka. Na njemu ćete pronaći sve: prekrasne plaže, tradicionalna sela, bogat noćni život i lijepi podvodni svijet gdje caruju kornjače Caretta-Caretta.

Kos, otok Hipokrata - oca medicine, raj je za obiteljske odmore u all inclusive hotelima.

Otok najljepših mediteranskih plaža Lefkas, svoju čaroliju iskazuje u ugodnoj gostoljubivosti, prekrasnim plažama, strmim liticama, tradicionalnim selima i noćnim životom na grčki način.

Krf je poznat kao otok bogate povijesti i kulture o čemu svjedoči arhitektura
još iz vremena francuske i engleske vladavine. Razgledajte njegova blaga u
brojnim muzejima, kulturnim središtima, hramovima i crkvama.

Više

Izdvojena ponuda

ZVJEZDANA PRAŠINA

Grk Zorba

Na otoku Kreta je 1964 godine snimljen kultni film Grk Zorba, u originalu Zorba The Greek, u kojem je glumio slavni Anthony Quinn. Film je osvojio tri Oskara. Poznati prizor plesa sirtaki je snimljen na plaži u blizini mjesta Stavros, na području Chanie.

ZA DOBAR TEK

Grčka kuhinja

Grčka kuhinja je tipično mediteranska sa obiljem svježih sastojaka i mirisnih začina. Maslinovo ulje je obavezni sastojak njihovih jela. Legenda kaže da je drvo masline ljudima poklonila božica Atena po kojoj su Grci, u znak zahvalnosti, nazvali svoj glavni grad.

GRČKE PLAŽE

Najljepše plaže

Popis najljepših plaža po mišljenju grčke turističke zajednice: Balos (Kreta), Sarakiniko (Elafonisos), Navaggio (Zakintos), Egremnoi (Lefkas), Myrtos (Kefalonija), Finikas (Kato Kkoufonisi), Plaka (Naxos), Paradise (Kos) i Porto Katsiki (Lefkas).

Newsletter prijava