Sjeverni Cipar 2018

Otok zelene linije

Pozivamo vas na Sjeverni Cipar, otok lijepih obalnih bizantskih gradića, prekrasnih plaža i slikovite pokrajine. Ipak, njegova najveća „znamenitost“ su srčani i duhoviti stanovnici Cipra. Odlična lokalna kuhinja i druženje s domaćinima u gostionicama dok vam pogled počiva na morske horizonte, opustiti će baš svakoga. Ako biste osim odmora u nekom od ljetovališta htjeli upoznati Cipar u potpunosti, odaberite program „Otok ljubavi i bogova“  tijekom kojeg ćete prijeći „znamenitu zelenu liniju“ te tako upoznati sjeverni i južni dio Cipra.
 
Više

Afroditin zemaljski dom lijepih plaža

Legenda kaže da je grčki bog Zeus u žestokoj bitci na Cipru pobijedio svog oca Kronosa. Kao posljedicu tog zločina, morska je pijena iz strasti stvorila Afroditu, boginju ljepote i ljubavi, a zemaljska rezidencija ove božanstvene ljepotice zauvijek je ostala na ovom otoku zlatnih plaža i tirkiznog mora. Ciparske su pješčane i šljunčane plaže okružene s kilometarskim obalama tirkiznog mora, a ugodna temperatura otoka savršena je za odmor u bilo kojem vremenskom periodu.
 
Više

NAJLJEPŠE PLAŽE

PLAŽA ESCAPE

Plaža Escape, jedna od najljepših i popularnijih plaža Sjevernog Cipra se nalazi 5 km od Kirenije. Privlačna zbog zlatnog pijeska, čistog mora, vodenih sportova i brojnih barova, vrlo je omiljena među mladima i obiteljima.

GURMAN POD PALMOM

SPECIJALITETI

Ciparska kuhinja je mediteranska kuhinja koja koristi najbolje namirnice grčke kuhinje, začinjene sa orijentalnim začinima. Kušajte tradicionalno predjelo od maslina, jogurta, povrća i sira halumi i nazdravite s čašicom domaće rakije. Stin yia sas!