povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
Španjolska

VELIKA ŠPANJOLSKA TURA

GARANTIRANO
7.540kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Španjolska
Garantirani polasci: 27.09. - 04.10. i 27.10. - 03.11.
Ostali polasci: 20.07. - 27.07., 16.08. - 23.08., 06.09. - 13.09. i 12.10. - 19.10.
8 dana zrakoplovom iz Venecije

1. DAN
let, noćenje
ZAGREB/VENECIJA – BARCELONA – TARRAGONA
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do Zračne luke Venecija ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let posebnim zrakoplovom u Barcelonu. Po dolasku, slijedi prijevoz do privlačnog grada Tarragona smještenog na katalonskoj obali kojeg su Rimljani u 3 st. koristili za obranu. Grad je otvoren, atmosfera je vesela, a neki gradski dijelovi moderni. Šetnja lijepom ulicom Rambla Nova koja vodi do vidikovca Balco de Mediterrani u čijoj blizini se nalaze ostaci rimskog akvadukta. Noćenje u jednom od ljetovališta na obali  Costa  Daurada.

2. DAN
doručak, noćenje
VALENCIJA - ALICANTE
Vožnja u Valenciju, treći najveći španjolski grad s brojnim vrtovima i parkovima koji se nalazi na »obali narančina cvijeta« odnosno Costi del Azahar, okruženoj nasadima limuna i naranči. Šetnja gradskim centrom koji se zbog prekrasne gotske arhitekture nalazi na popisu Unescove svjetske kulturne baštine. Obići ćemo najveću natkrivenu španjolsku tržnicu i katedralu iz 15 stoljeća. U slobodno vrijeme preporučamo ručak uz izvrsnu paellu, originalno valencijsko jelo. Poslijepodne slijedi nastavak putovanja, vožnja pokraj Grada umjetnosti i znanosti – futurističkog kompleksa sa brojnim muzejima, uz Costa blancu prema važnoj španjolskoj luci Alicante. Smještaj i noćenje u hotelu (u gradu ili okolici).

3. DAN
doručak, noćenje
ALICANTE - GRANADA
Nakon doručka slijedi vožnja slikovitom španjolskom pokrajinom prema čarobnoj Andaluziji. Put će nas voditi do podnožja najvišeg španjolskog gorja Sierra Nevada, odnosno u grad Granada u kojem je smještena posljednja maorska utvrda na španjolskoj zemlji. Velika utvrda i palača prikazuju staru Andaluziju kao niti jedan drugi španjolski grad. Alhambra će vas jednostavno očarati kao i njeni »viseći« vrtovi Generalife. Dan ćemo privesti kraju u staroj gradskoj jezgri prepunoj uskih uličica. Smještaj u hotel. Mogućnost odlaska u večernjim satima na predstavu flamenco koja se održava u autentičnom prostoru iznad Granade.

4. DAN
doručak, noćenje
GRANADA - RONDA - GIBRALTAR / LA LINEA DE LA CONCEPCION
Nakon doručka slijedi vožnja do Ronde, grada sa spektakularnom lokacijom iznad dubokog klanca rijeke Guadalevin, u kojem se nalazi najstarija arena za  
borbe s bikovima, kao i veličanstveni kameni mostovi koji vode visoko iznad klanca. Vožnja na jug Španjolske, do engleske kolonije Gibraltar. Nakon šetnje starom gradskom jezgrom tijekom koje ćete saznati nešto više o kolonijalnoj prošlosti, imati ćete mogućnost otići do samog vrha znamenite gibraltarske stijene (the Rock) s koje se pruža prekrasan pogled na španjolsku obalu i
sjever Afrike. Smještaj u široj okolici.

5. DAN
doručak, noćenje
GIBRALTAR – SEVILLA
Doručak. Vožnja u Sevillu, glavni grad Andaluzije koji je smješten uz rijeku Guadalquivir. Grad odiše modernom arhitekturom, ali i prikazuje utjecaj prijašnjih kultura koja su živjele na ovom području. Slijedi razgled katedrale, Španjolskog trga i palače nakon čega ćemo prošetati lijepim ulicama četvrti Barrio de Santa Cruz. Očekuje nas romantičan prikaz Seville sa skrivenim trgovima i cvjetnim dvorištima, brojnim tapas barovima ili uličnim gitaristima. Odlazak do veličanstvene katedrale uz pogled na zvonik La Giralda. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima, a zatim vožnja do hotela u gradu ili okolici. Noćenje.

6. DAN
doručak, noćenje
SEVILLA - CORDOBA – TOLEDO
Vožnja širokom dolinom rijeke Guadalquivir do temperamente Cordobe u kojoj ćemo posjetiti (ulaznica uz doplatu) jednu od najljepših i najvećih džamija  na  
svijetu – Mezquitu, biser stare arapske arhitekture na europskom tlu koja je djelomično prenamjenjena u katedralu. Šetnja središtem Cordobe kroz staru židovsku četvrt Barrio de Juderia i njenim uskim i vijugavima ulicama, uz šarena i cvjetna dvorišta – patios. Kraće zaustavljanje i kod starog rimskog mosta koji povezuje najznačajnije lokacije rijeke Guadalquivir. Nastavak putovanja u Toledo. Smještaj u mjestu ili okolici.

7. DAN
doručak, noćenje
TOLEDO - MADRID
Doručak. Prijepodnevni razgled Toleda, grada s prekrasnom starom gradskom jezgrom. Šetnja do jedne od najljepših španjolskih gotskih katedrala i razgled  
glavnog oltara. Odlazak do crkvice Santo Tome u kojoj ćemo razgledati slavno El Grecovo djelo. Put će nas voditi dalje do našeg posljednjeg grada ovog putovanja, u Madrid. Po dolasku, slijedi panoramski razgled grada: Paseo de la Castelana – trg Cibeles – Las Ventas, arena za borbu bikova – trg Plaza de Espana – poslovna ulica Gran Via – stadion Santiago Bernabeu. Smještaj  
u hotel. U večernjim satima ćemo posjetiti jedan od  najvećih i najljepših renesansnih trgova s brojnim kavanama, tapas barovima i restoranima – Plaza Mayor sa znamenitim arkadama.

8. DAN
doručak, let
MADRID – VENECIJA/ZAGREB
Nakon doručka, odlazak u pješački razgled grada u prijepodnevnim satima. Odlazak do živahne tržnice San Miguel, znamenite madridske Opere i Kraljevske palače i njenih vrtova. Po želji, unutarnji razgled palače. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje gradaili obilazak muzeja (slobodno vrijeme ovisi o povratnom letu) kao što je muzej Prado, jedan od najvećih znamenitosti Madrida, u kojem je izloženo više od 7.000 slika značajnih slikara. Prijevoz do zračne luke i let posebnim zrakoplovom u Veneciju. Po dolasku, mogućnost (po želji uz doplatu) organiziranog prijevoza do Zagreba.


Cijena uključuje:

 • zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom,
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
 • autobusne prijevoze prema programu,
 • sedam noćenja s doručkom u hotelima 3*,
 • vanjske razglede,
 • ulaznicu u Alhambru & Generalife, lokalne vodiče ( na određenim lokacijama),
 • pratitelja na slovenskom jeziku i organizaciju putovanja.  

Doplate po želji prilikom prijave:
• jednokrevetna soba
• povratni transfer Zagreb – Venecija – Zagreb - 790 kn
• polupansioni u hotelima/restoranima

Doplate po želji tijekom putovanja:  

 • prijevoz do Gibraltara,
 • flamenco predstava,
 • ulaznice za: katedrale u Toledu, Alcazar, katedrala u Sevilli, Mezquita u Cordobi, Kraljevska Palača u Madridru
 • ostale moguće ulaznice,
 • razgled stadiona Bernabeu.

NAPOMENA: polasci su predviđeni iz Venecije. U slučaju promjene i leta iz obližnjih zračnih luka, mogućnost organiziranog prijevoza uz doplatu. Za točne informacije kontaktirajte prodajno mjesto.


Načini plaćanja:

 • gotovina, Internet bankarstvo
 • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
 • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.