Katalog putovanja
71 PALMIN MIG UŽIVAJTE U SPORTOVIMA NA VODI Srednja Amerika ima rajske plaže koje se protežu uz Ka- ripsko more i Meksički zaljev. Pozivaju vas da istražite lijepi podvodni svijet. Uzmite masku i dihalicu ili obu- cite ronilačko odjelo i krenite na istraživanje koraljnih grebena u društvu brojnih riba i ostalih morskih bića. ZA DOBER TEK Na Kubi se najčešće priprema piletina i svinjetina na razne načine, u kombinaciji s juhom, rižom, crnim gra- hom i puno voća. Uz jela će odgovarati osvježavajući Mojito ili Cuba Libre. U meksičkoj kuhinji se najčešće pripremaju tortilje s raznim nadjevima (mljeveno meso, piletina, morski specijaliteti, povrće, sir) i umacima. Njihova imena zapravo predstavljaju način kako su zamotane: burito (u obliku pisma), quesadillas (trokuti punjeni sa sirom), taco (preklopljena tortilja), enchilada (tortilja u obliku role, s chilli umakom). Ključne namirnice meksičkog jela su kukuruz, grah i chili. Nakon začinjenog jela, pri- jati će tequilla.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Nzk3MTQz