Katalog putovanja

ZA DOBAR TEK Južnoamerička gastronomija je jako raznolika. U Argentini kuša- jte steak, u Brazilu “feijoadu” od crnog graha i mesa uz prilog od riže, manioka i naranče, a osvježite se koktelom Caipirinha. Na- cionalno jelo Perua je meso alpake, dok ćete u Ekvadoru uživati u okusima mesnog paprikaša - Caldo. SVJETSKI FENOMEN “OK” NE ZNAČI UVIJEK OK U Brazilu neverbalni znak za “OK” (palac i kažiprst spo- jeni u krug, a druga tri prsta dignuta u zrak) nije prihvat- ljiv. Ta je gesta zapravo izraz uvrede. MIRIS RUŽA PO JUŽNOJ AMERICI Ekvador je pravi rajski vrt gdje uzgajaju više od 400 vr- sta ruža, pa je tako iza Nizozemske, Kolumbije i Kenije, četvrti izvoznik rezanog cvijeća. 81

RkJQdWJsaXNoZXIy Nzk3MTQz