Španjolska

Zemlja fieste i sieste

Prepustite se španjolskom načinu života i dozvolite da vas osvoji ljubav prema crvenoj boji koja odgovara uz španjolsku, strastvenu dušu. Zaplešite! Sanjajte! Španjolci su narod koji se voli zabavljati! Svakodnevno su u stanju smisliti neki razlog za veliku fiestu koju vole začiniti sa sangriom! Prepustite se španjolskoj filozofiji »mañana, mañana« i sve što nije hitno, odložite za sutra…

Dan vole započeti uz sok od rajčice, a završiti sa sangriom. Bogata je tradicija, bez obzira na moderne tokove, očuvala svoj značaj. Modernistička arhitektura (Gaudi) i avangardna umjetnost (Dali, Miro, Picasso) su se prvi put pojavile u Španjolskoj.

Madrid

Madrid je grad u Španjolskoj koji ima Palacio Real – najveću zapadnoeuropsku kraljevsku palaču, Prado – jedan od najboljih svjetskih muzeja te stadion Barcelone. Hodajući po ulicama Madrida, vidjeti ćete kako se često izmjenjuju povijesne znamenitosti i poslovne zgrade. Obližnjom Plazom de Espana dominiraju dva nebodera i statua španjolskog književnika, Miguela Cervantesa, koji gleda na svoje likove. Jedan od tih nebodera, Torre de Madrid neko je vrijeme bio najviša betonska zgrada u svijetu! Na Španjolskom trgu, počinje Gran Via, najživlja gradska ulica, a od tamo možete doći do Plaze de Cibeles koji obiluje najljepšim znamenitostima. Pokraj trga nalazi se muzej Prado u kojem ćete pronaći djela od Goye, El Greca, Velazqueza, Rubensa i drugih. Plaza de Toros de Las Ventas je najveća arena za borbe s bikovima.

Barcelona

Barcelona je glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije i glavno trgovačko i industrijsko središte u Španjolskoj te jedna od najvećih luka i najveći grad na Sredozemnom moru. U planu starog grada se i danas može prepoznati tipična rimska mrežasta urbanizacija. Dio rimskih zidina je uklopljen u katedralu, osnovanu još u 4. Stoljeću. Srednjovjekovna jezgra predstavlja središte starog grada, a na najvišoj točki uzdiže se katedrala u gotičkom stilu. Najznamenitije građevine predstavljaju djela Antonija Gaudija te građevine na UNESCO-voj listi svjetske baštine, Palau de la Musica Catalana i Hospital de Sant Pau, Sagrada Familia, Torre Agbar, Casa Mila i brojne druge građevine. Najstarija i najveća plaža u Barceloni je Barceloneta duga 1 100 m, Grad broji 68 parkova od kojih je najslavniji Parc Güell, arhitekta Antonija Gaudija.

Na Španjolskom trgu, počinje Gran Via, najživlja gradska ulica, a od tamo možete doći do Plaze de Cibeles koji obiluje najljepšim znamenitostima. Pokraj trga nalazi se muzej Prado u kojem ćete pronaći djela od Goye, El Greca, Velazqueza, Rubensa i drugih. Plaza de Toros de Las Ventas je najveća arena za borbe s bikovima.

 

Popularne destinacije u Španjolskoj

Palma preporučuje

 • Banner Text
  Korzika
  • Smještaj u hotelu Cors'Hotel 3***
  • Izravan charter let iz Zagreba!
  • Izleti u regiju Balagne, poluotok Cap Corse, Bonifacio, Bastiu
  GARANCIJA NAJNIŽJE CENE
  *ocjene preuzete sa Tripadvisor.com
  AKCIJSKA CIJENA
  od3.990kn
  PO OSOBI
  PROVJERI PONUDO
 • Banner Text
  Nova godina na Siciliji - 4 dana
  • Uključena novogodišnja večera u hotelu u Palermu
  GARANCIJA NAJNIŽJE CENE
  *ocjene preuzete sa Tripadvisor.com
  AKCIJSKA CIJENA
  od5.340kn
  PO OSOBI
  PROVJERI PONUDO
 • Banner Text
  Portugal i Španjolska - 11 dana
  • Razgled jednog od najznačajnijih marijanskih svetišta
  • Trgovačka ulica Santa Catalina
   
  GARANCIJA NAJNIŽJE CENE
  *ocjene preuzete sa Tripadvisor.com
  AKCIJSKA CIJENA
  od7.090kn
  PO OSOBI
  PROVJERI PONUDO
 • Banner Text
  Prijestolnice Baltika 2019. - 12 dana
  • Hoteli 3/4* u širim gradskim središtima
  • Dovoljno slobodnog vremena za uživanje na destinacijama
  GARANCIJA NAJNIŽJE CENE
  *ocjene preuzete sa Tripadvisor.com
  AKCIJSKA CIJENA
  od4.999kn
  PO OSOBI
  PROVJERI PONUDO

Najljepši doživljaji – Madrid

 • Kraljeva palača španjolskih kraljeva, koja je sa 2800 sobe najveća je palača u Evropi,

 • trg Plaza de Cibeles sa znamenitom fontanom, trg Plaza de la España sa kipom Don Kihota i Sančo Panse i najljepši renesansni trg Plaza Mayor,

 • veličastveni muzej El Prado, koji sadrži najbolja dijela Goye, Velazqueza, El Greca i drugih velikana umjetnosti,

 • nevjerovatni El Rastro, najveća je europska “open air” tržnica u srcu staroga Madrida,

 • gradski park Buen Retiro – doslovce Dobar odmor, koji sadrži brojne priredbe i festivale.

Najljepši doživljaji – Barcelona

Na obali Katalonije, smijestila se mediteranska kraljica Barcelona u kojoj Gaudijeva djela imaju smisla, grad u kojem su tapasi božanstveni i u kojem dan započne kada se noć spusti. Jednu i jedinu Barcelnu posebnom čine njezin temperament, boje, arhitektura i umjetnost.