Putovanje Šri Lanka

Zemlja nevjerovatnih suprotnosti

Šri Lanka se nalazi južno od Indije, predstavlja budistički tropski otok u obliku kapi. Zapanjiti će vas prostranim plantažama čajevca, najvećom pagodom na svijetu, kratkim udaljenostima i idiličnim plažama. Promotrite romantični ples žutih leptira i neustrašive leoparde u nacionalnim parkovima na jugu zemlje. Popnimo se na veličanstvene slonove i hodajmo pokraj ostataka prošlih carstava. Razgrnimo ručnike na pješčanoj tropskoj plaži u zagrljaju Indijskog oceana i zazviždimo na cijeli svijet.

Engleska baština

Usred Šri Lanke, blizu Nuwara Eliye skriva se pravi mali fenomen, nazvan Mala Engleska. Na malo manje od 1.900 metara nadmorske visine caruje najviša ravnica Horton s pravim engleskim podnebljem. Njegovani travnjaci, anglikanska crkva, golf igralište, staze za jahanje, brežuljci sa plantažama čaja i popularnog europskog povrća koje su zasadili Britanci, na oduševljenje domaćina i izletnika koji žele duboko udahnuti i maknuti se iz živahnog Colomba.

Za dobar tek

Na Šri Lanki, kušajte njihovu verziju riže s pikantnim curryjem i osvježite se tradicionalnim pićem dhiyaa hakuru.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
Između studenog i veljače
Valuta Vremenska razlika
Šrilanška rupija (LKR) do +4,5 sati
Jezik
Singalski/tamilski/engleski
Viza za državljane Hrvatske
Da – više informacija
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Šri Lanka

  • Uspon na “Lavlje stijene” u Sigiriyi, najpoznatijoj stijenskoj masi na zemlji, s prekrasnim pogledom na zelene tropske krajolike. Ime je dobila po lavljim šapama, stubištu koje je vodilo do vrta carske palače.

  • Posjet sirotištu za slonove u Pinnawali. Promatranje slonova za vrijeme zabavnog kopanja u rijeci i hranjenja u tropskom vrtu.

  • Ugodna kupnja na ulici na spektakularnoj tržnici u glavnom gradu Colombo.

  • Posjet hramu Sri Dalada Maligawa s relikvijom Budina zuba u mjestu Kandy. Ovdje se nalazi jedan od tri sveta zuba koji se mogu naći nakon kremiranje Bude.