Albanija

Neotkrivena zemlja europskog kontinenta

Albanija je zemlja bajkovitog i razvedenog krajolika, nevjerojatne povijesti, tradicije i rajskih plaža. Zemlja orlova je pravi doživljaj kontrasta, od unutrašnjosti gdje se čini kao da je vrijeme stalo, do modernih ljetovališta kao što su Drač i Vlora sa svojim pješčanim plažama i modernim hotelima. Uživati ćete u okusima gastronomije koja spaja najbolje mediteranske i balkanske recepte i u čašici slavnog albanskog konjaka Skenderbeg.

Drač

Drač je luka smještena na obali Jadranskog mora. Nalazi se 33 km zapadno od Tirane, jedne od najuzbudljivijih europskih prijestolnica, koja se razvija brzinom svijetlosti. Drač je jedan od najstarijih albanskih gradova i pravo turističko ljetovalište s brojnim znamenitostima kao što su arheološki i povijesni muzej, najveći balkanski amfiteatar te kulturni centar s kazalištem Aleksandera Moisiua. Uživati ćete na njegovim brojnim plažama, ali i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

Zašto na putovanje u Albaniju?

Albanija se može pohvaliti s više od 400 km obale, čiji se dio proteže uz toplo Jonsko more, a dio pripada Jadranskom moru. Ljubazni domaćini imaju propisanu gostoljubivost kao obvezu prema posjetititeljma, što im nalaže drevni zakon »kanun«. Albanija je zemlja bajkovite i razvedene pokrajine, nevjerojatne povijesti i tradicije i rajskih divljih plaža koje će uljepšati vaše putovanje. Zemlja orlova je pravi doživljaj kontrasta. Zamislite stado ovaca i sjajni mercedes koji zajednički dijele staru cestu koja vodi od tradicionalnog sela do mondenih hotela na pješčanim plažama. Albanska kulinarika spaja najbolje mediteranske i balkanske recepte. Albanija je jedna od najboljih vjersko tolerantnih kutaka pod suncem, gdje muslimani, pravoslavci i katolici žive skladno u zajedništvu.