Češka i Slovačka

Zemlja romantike, hokeja i pivnica

Češka je zemlja romantike i lijepih žena, hokeja i pubova, vojnika Švejka i Becherovke, umjetničkih vrhunaca i arhitekturnih djela, lutkarskog kazališta i dobrog filma. Český Krumlov je jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Europi pod zaštitom UNESCO-a. Centar grada se u obliku potkove vije uz rijeku Vltavu i ostaje gotovo isti kao prije pola tisućljeća. Među čarobnim dvorcima južne Češke, dvorac Krumlov je jedan od najvažnijih kulturno-povijesnih spomenika srednje Europe.

Prag

Glavni grad Češke i ‘grad stotinu tornjeva’ s gotičkom arhitekturom. Václavskih náměsti je trg koji nosi ime zaštitnika sv. Vjenceslava i čijim prostorom dominira zgrada Nacionalnog muzeja. U Pragu trebate posjetiti staru gradsku jezgru, židovsku četvrt Josefov, Staroměstské náměstí, dio grada pod zaštitom UNESCO-a. Týnský chrám predstavlja jedan od simbola ovog trga. Tu se još nalaze i Gradska vijećnica te crkva sv. Nikole, astronomski sat. Karlov most ime je dobio po najpoznatijem kralju, Karlu IV.,, a šetnja mostom je šetnja kroz povijest. S lijeve strane rijeke Vltave nalaze se Malá Strana – barokni biser arhitekture te Hradčany u kojem je Pražský hrad – najveći drevni dvorac na svijetu. Crkva sv. Vita je najstarija gotička katedrala u Srednjoj Europi. U Zlatoj ulički koja je poznata po Franzu Kafki možete kušajte delicije domaće kuhinje.

Bratislava

Bratislava, glavni je i najveći grad Slovačke i sjedište Bratislavske pokrajine. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano s Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Europi. Granice grada gotovo dosežu državne granice s Austrijom (4 km) i Mađarskom (13 km). Na istočnoj obali Dunava nalazi se znamenita povijesna jezgra, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada. Nekada poznat kao njemački Pressburg, mađarski Pozsony ili hrvatski Požun oduvijek je bio jedno od kulturnih središta Srednje Europe. Kao središte višestoljetne povijesti bio je raskrižje brojnih kultura i trgovinskih putova. Danas je najvažnije industrijsko i kulturno središte Slovačke. Kao središte višestoljetne kulture Bratislava obiluje brojnim kulturno povijesnim građevinama koje su većinom smještene u starom dijelu grada koje je glavno mjesto bogatih kulturnih događanja tijekom cijele godine.

Popularne destinacije u Češkoj i Slovačkoj

Palma preporučuje

 • Banner Text
  Sicilija - otok sunca
  • Uspon na najviši europski vulkan Etnu
  • Obilazak povijesnih gradića Taormina i Agrigento
  • Polupansioni tijekom putovanja
  • Takse uključene u cijenu
  GARANCIJA NAJNIŽJE CENE
  *ocjene preuzete sa Tripadvisor.com
  AKCIJSKA CIJENA
  od4.230kn
  PO OSOBI
  PROVJERI PONUDO
 • 4
  Kreta i Atena
  • Obilazak otoka minojske civilizacije
  • Razgled veličanstvene Atene
  GARANCIJA NAJNIŽJE CENE
  *ocjene preuzete sa Tripadvisor.com
  AKCIJSKA CIJENA
  od6.480kn
  PO OSOBI
  PROVJERI PONUDO
 • Banner Text
  Venecija i otoci lagune
  • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu
  Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu
  *ocjene preuzete sa Tripadvisor.com
  AKCIJSKA CIJENA
  od550kn
  PO OSOBI
  PROVJERI PONUDO
 • Banner Text
  Korzika
  • Smještaj u hotelu Cors'Hotel 3***
  • Izravan charter let iz Zagreba!
  • Izleti u regiju Balagne, poluotok Cap Corse, Bonifacio, Bastiu
  GARANCIJA NAJNIŽJE CENE
  *ocjene preuzete sa Tripadvisor.com
  AKCIJSKA CIJENA
  od3.990kn
  PO OSOBI
  PROVJERI PONUDO