Cipar

Zemlja bogate prošlosti

Zbog dugih pješčanih plaža, romantičnih gradića, izvrsne hrane i gostoljubivih domaćina, Cipar sjaji kao pravi sredozemni biser. Legenda kaže da je na obali Cipra iz morske pjene stasala Afrodita, božica ljepote i ljubavi koja još uvijek bdije iznad utvrde Saint Hilarion s čijeg se vidikovca pruža lijep pogled. Taj je prizor toliko nadahnuo Walta Disneya da je po njegovom obliku nacrtao dom Snjeguljice, moderne Afrodite.

Palma preporučuje

Cipar je višegodišnja Palmina destinacija na koju vas vodimo na putovanje od svibnja do kraja listopada. Osim klasičnog odmora, nudimo i bogati program koji uključuje razglede Cipra, sjevernog i južnog „Otok ljubavi i bogova“

Zašto putovanje na Cipar?

Kalos irthade ili dobrodošli na Cipar, otok čiji stanovnici su nadaleko poznati po svojoj ljubaznosti, gostoljubivosti, velikodušnosti i ljubavi prema svojoj obitelji. Svoj zasluženi odmor provedite na dugim, pješčanim plažama, uz tirkizno more i na ugodnim temperaturama. Ako posjetite Afroditinu stijenu, legenda kaže da ćete plivanjem oko nje pomladiti svoj duh i tijelo. Doživite svakodnevna poslijepodneva na Cipru koja čine glasni i veseli razgovori u ugodnim, malim gostionicama uz ukusnu mediteransku hranu. Jedini grad koji je podijeljen na dva dijela, nalazi se upravo na ovom otoku. Nikozija je grad koji sjeverni Cipar zelenom linijom odvaja od južnog Cipra koji pripada plavo-bijeloj grčkoj zastavi.