Libanon

Zemlja izvrsnih vina i bogate povijesti

Libanon je jedna od najmanjih država na Bliskom Istoku. Zemlja nudi fantastično očuvane primjere ostataka stare povijesti poput rimskih ruševina u Baalbeku i feničkih ostataka u Byblosu. Na obali možete posjetiti prekrasan dvorac u Sidonu, a planina Chouf skriva palaču Beit Al Dine.Libanon će oduševiti ljubitelje povijesti i sve one koji žele doživjeti zanimljivu vjersku strukturu i mješavinu tradicionalnog s novim modernim.

 

Bejrut

Glavni grad i najveća luka Bejrut je zbog svoje kozmopolitske atmosfere nazvan Parizom Bliskog Istoka, moderan je grad smješten na obali Mediterana. U samom Bejrutu je i dan danas snažan francuski utjecaj. Prekrasna dugačka pješčana plaža Ramlet al – Baida nastavlja se na centar grada. Bejrut zbog svojih pješčanih plaža, visokih palmi i velebnih građevina podsjeća na Miami, a stare predivne crkve i džamije , uske zabačene ulice i mnogobrojni arab fast-foodovi ostavljaju dojam prave arapske destinacije.

 

Baalbek

Baalbek je grad u dolini Bekaa u Libanonu, na sjeverozapadnom obronku planina Antilibanona i istočno od rijeke Litani. Poznat je po izvrsno sačuvanim ruševinama hramova, tada rimskog grada Heliopolisa, jednog od najvećih svetišta Carstva. A od 1984. godine Baalbek je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
proljeće (ožujak do svibanj) i jesen (rujan do studeni).
ValutaVremenska razlika
libanonska funta (LBP)+1
Jezik
Arapski (zastupljeni također francuski i engleski)
Viza za državljane Hrvatske
Da – više podataka
Obavezna cijepljenja
Ne