Zelenortski otoci

Afrički karibi

Zelenortski otoci ili Capo Verde predstavljaju najzapadniju točku Afrike. Otoci su vulkanskog podrijetla i bili su nenastanjeni i bez flore i faune prije otkrića u 15. stoljeću. Portugalci su naselili otoke i danas su popularna odmorišna destinacija koja impresionira prekrasnim plažama, živahnim miksom afričke i portugalske kulture, izvrsnom kulinarikom i mnogim mogućnostima za aktivan odmor. Zašto na Zelenortske otoke? Rajske plaže i kristalno čisto more dostupni su u Cape Verdeu bez uobičajenih turističkih gužvi. Prijateljski mještani potomci su portugalskih imigranata i afričkih robova koji se uglavnom bave ribolovom i rado govore kakav je bio dnevni ulov. Sljedeće zelenortsko iznenađenje je kulinarika. Riblja jela zauzimaju najviša mjesta. Ugodna klima i relativna blizina Europe klasificiraju Zelenortske otoke među idealne destinacije za “zimski bijeg na toplo”.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
Ugodno kroz cijelu godinu
ValutaVremenska razlika
Zelenortski eskudo (CVE)do -2 sata
Jezik
Portugalski
Viza za državljane Hrvatske
Da, ishodi se kod dolaska
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Zelenortski otoci

  • Pridružite se surferima i kajterima. Vjetroviti dani i duge pješčane plaže i čisto more stvaraju idealnu pozadinu.

  • Šarmantni morski stanovnici Zelenortskih otoka su kornjače. Promatrajte ih s maskom – u prirodnom okolišu i “od bliza” su još sretnije.

  • Probajte Cachupo – tradicionalno varivo s ribom i grahom. Za večeru ovaj put možete odabrati jastoga. Ili vam bolje miriši hobotnica?

  • Provedite večer u mjestu Santa Maria – glavnom gradu popularnog otoka Sal. Tu se možete ukrasiti sa šarenim proizvodima s tržnice i glasno razgovarati na večeri u nekim od ribljih restorana.