Dominikanska republika

Gusarska romantika

Bijeli pijesak, tirkizno more, ležaljka i … Jack Sparrow ispod palme! Dominikanska Republika posudila je neke rajske kutke filmskoj ekipi Pirata s Kariba, koja je njene bijele plaže i smaragdno more ponijela u svijet. Manje poznate, ali isto tako fantastične ljepote otoka u Karipskom moru, skrivaju se u unutrašnjosti. Nacionalni parkovi, botanički vrtovi, bogata povijest i izvrsna kulinarika pozivaju vas na razgledavanje zajedno s rajskim plažama. Zašto u Dominikansku Republiku? Visoki planinski lanci i rajske plaže stvaraju jedinstveni krajolik za odmor. Dominikanska Republika ima bogatu povijest, koja je pisana od Kolumbovog otkrića u 15. st. Ljudi u Dominikanskoj Republici su ljubazni i nenametljivi. Posjetite jedno od sela i pitajte lokalnog prodavača kokosa za savjete o tome gdje možete otići na popodnevni riblji obrok. Bujna priroda je pronašla svoje mjesto u mnogim nacionalnim parkovima i botaničkim vrtovima, što je posebna značajka Dominikanske Republike. Glavni grad Santo Domingo vrvi životom. Na njegovim ulicama miješaju se glazba, razgovori, parfemi i miris izvrsne karipske hrane. Visoke gore, rajske plaže, pustinje, slapovi, rijeke i jezera stvaraju jedinstven spoj prirodnih ljepota.

Karipska ljepotica

Dominikanska Republika jedna je od većih država na Karibima i turistički razvijenijih. Prepoznatljiva je najviše po dugim bijelim plažama Punta Cane i La Romane, glavnih turističkih odredišta. Manje je poznata, ali ne i manje atraktivna njena unutrašnjost. Ova većinom ruralna država ima prelijepu unutrašnjost s raskošnom vegetacijom i mirnim životom. Iznad mora i šuma izdižu se najviši vrhovi Kariba uz brdovit krajolik bogat rijekama i slapovima. Zasićeni od odmora na plaži, uputite se u istraživanje skrivene unutrašnjosti – malih sela. Naravno, ne čudi da je rum jedan od zaštitnih znakova ove prekrasne zemlje, a Mama Juana je poznato lokalno piće, suvenir bez kojega ne možete napustiti Dominikansku Republiku (mješavina je to crnog vina, ruma i meda)!

Punta Cana

Punta Cana je pokrajina i grad u provinciji La Altagracia na istoku zemlje, poznata kao Costa del Coco ili Obala kokosa, a ime je dobila po kokosovim palmama koje se nižu po kilometrima dugim plažama. Plaža Bavaro jedna je od najljepših u gradu. To je glavno turističko odredište Dominikanske Republike s više od 28000 hotelskih soba, koje karakteriziraju prekrasne pješčane plaže i mnoštvo all-inclusive resortova. U sklopu mjesta nalaze se i restorani, barovi, noćni klubovi, casina, tereni za golf, te unutar odmarališta možete uživati u mnogim aktivnostima i vodenim sportovima. U blizini se nalazi park prirode koji obuhvaća zaštićeno kako obalno tako i riječno stanište mnogim vrstama, a tu se nalazi i više od 100 vrsta ptica, 500 biljnih vrsta i više od 160 vrsta kukaca. Uz sve to posjetitelji mogu uživati i u razgledavanju botaničnog, voćnog te zoološkog vrta.

Santo Domingo

Glavni grad Santo Domingo vrvi životom, a ujedno je i najmnogoljudniji grad na Karibima. Osnovao ga je brat Christophera Columba i svrstan je pod UNESCO-ovu svjetsku baštinu. Zbog toga je ovaj grad centar dominikanske kulture, mjesto gdje se povijest i urbani dijelovi isprepliću. Stara povijesna arhitektura, spomenici i ostale znamenitosti zajedno s luksuznim restoranima, velikim tržnicama, bogatim noćnim životom ostavljaju bez daha svakog posjetitelja. Na njegovim ulicama miješaju se glazba, razgovori, parfemi i miris izvrsne karipske hrane. Visoke gore, rajske plaže, pustinje, slapovi, rijeke i jezera stvaraju jedinstven spoj prirodnih ljepota! Od povijesnih znamenitosti obavezno posjetite vilu Alcazar de Colon koja je početkom 16. stoljeća bila dom obitelji Kolumbo, zatim mnoge muzeje, poznatu katedralu Santa Maria La Menor, akvarij i naravno botanički vrt koji krasi razne vrste biljaka s otoka Hispaniola.

Otok Saona

Ovaj tropski otok nalazi se na maloj udaljenosti od kopna u blizini jugoistočnog rta. Nalazi se unutar Nacionalnog parka Istoka i praktički je nenaseljen osim nekoliko ribarskih mjesta. Glavna atrakcija su prirodni bazeni gdje možete uživati u morskim zvijezdama. Jedan od najvećih čari otoka Saona je poznata špilja Cotubanamá.

 
Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
Od prosinca do svibnja
Valuta Vremenska razlika
Dominikanski peso (DOP) -6 sati
Jezik
Španjolski
Viza za državljane Hrvatske
Ne
Potrebni dokumenti za putovanje
Za ulazak i prije izlaska iz Dominikanske Republike hrvatski državljani moraju ispuniti elektoničku izjavu na linku. Za svaki ulaz i izlaz potrebna je nova e-izjava, a dobiveni QR code generiran nakon popunjavanja obrasca može se u zračnoj luci pokazati na digitalnom uređaju.

Naši migovi

  • Zaboravite na vrijeme na bijelom pijesku i u tirkiznom plavom moru.

  • Snorkeling i ronjenje na koraljnim grebenima, koji su podvodni parkovi za ribolov.

  • Doživite Nacionalni park Jaragua i prošetajte do jezera Laguna de Oviedo, gdje možete promatrati kolonije flaminga.

  • Provedite noć u glavnom gradu Santo Domingo i uživajte u karipskim ritmovima, hrani i temperamentu.