Putovanje Indonezija

Zemlja otoka

Indonezija je tropski arhipelag s više od sedamnaest tisuća otoka. Sa slikovitim krajolikom i tropskim šumama predstavlja mjesto susreta mnogih naroda, običaja, jezika, umjetnosti i vjerovanja. Ugodimo si ukusnim jelima, otkrijmo bogatu, kulturnu i smaragdnu zemlju i divimo se moćnim vulkanima. Prepustimo se umirujućoj tišini budističkih hramova i uživajmo na nestvarnim plažama tropskog Balija.

Priuštite si masažu

U tropskim zemljama, ljubazni mještani su pravi profesionalci u masiranju. Cijene su znatno niže nego kod nas, zato se morate barem jednom prepustiti magičnim azijskim rukama. Priuštite si umirujuću masažu stopala na rajskoj plaži Balija. Pronađite ravnotežu između duha i tijela što je u ovom dijelu svijeta neprocjenjivo.

Pregovarajte za dobru kupnju

U Indoneziji imate odličnu priliku za provjeru vaših pregovaračkih vještina. Na bazaru i velikim tržnicama potrudite se izboriti za povoljnu cijenu proizvoda od svile, rukotvorina, začina i različitih suvenira. Na taj način ćete kući ponijeti suvenir od velikog značaja.

Za dobar tek

Države Jugoistočne Azije mogu se pohvaliti ogromnim količinama riže, ribe te svježeg voća i povrća, kojima je prilagođena njihova ukusna kuhinja. U Indoneziji ćete se razmaziti s mee gorengom (rezanci s povrćem) i nasi gorengom (riža s povrćem). Razmazite se svježim sokovima ili frapeima koji će biti pripravljeni neposredno pred vašim očima.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
Preko cijele godine, periodi kiše su u pojedinim djelovima ove prostrane zemlje različiti. Za Bali je najbolji period za obilazak srpanj i kolovoz.
Valuta Vremenska razlika
Indonezijska rupija (INR) do +8 sati
Jezik
Indonezijski
Viza za državljane Hrvatske
Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Indoneziju. Ulazak u Indoneziju moguć je u zračnim lukama: Batam (BTH), Denpasar-Bali (DPS), Jakarta Soekarno-Hatta (CGK), Medan Kuala Namu (KNO) i Surabaya (SUB). – više informacija
COVID-19
Bali je privremeno ograničio turističke posjete iz inozemstva.