Putovanje Maldivi

Tropski raj s razglednice

Maldivi izgledaju poput bajke. Geološko čudo, kojeg sastavljaju snježni bijeli atoli, već na prvi pogled oduzimaju dah. Tirkizno more oko otoka skriva najljepše podvodne vrtove. Maldivi su savršena pozadina za bezvremensko ležanje na plaži, uranjanje u vlastite misli i ljenčarenje na 101 način. Zašto na Maldive? Snorkeling i ronjenje vas pozivaju u svijet koraljnih grebena svih boja i oblika. Maldivi su geografsko čudo od 26 koraljnih atola koji leže u azurno plavom moru Indijskog oceana. Plivanje s nekim morskim velikanima i promatranje tisuća tropskih ribica je iskustvo koje nitko ne može zaboraviti. Maldivi su povijesno bili dio trgovačkog puta Indijskog oceana, stvarajući živopisnu i šarenu kulturu na otoku Atol s utjecajima indijske, afričke, šrilanske i arapske tradicije.

Čarolija na pustom otoku

Zvuči primamljivo, zar ne? Upravo su to Maldivi, otočka država smještena u Indijskom oceanu, koja se sastoji od 26 duplih atola položenih u oceanu kao niska bisera s 1.190 otoka. Većina otoka na Maldivima nije naseljena. Glavna turistička aktivnost odvija se na manjim otocima po principu 1 otok = 1 hotel.Iako biste na rajskim Maldivima voljeli provesti cijelu zimu preporuka za idealno putovanje je odmor od 6-7 noćenja s minimalno polupansionskom uslugom

Romantično putovanje

Do romantičnih Maldiva se može letjeti iz Zagreba ili iz nekih od okolnih gradova susjednih država, a do Maldiva, i u povratku, potrebno je po jedno presjedanje. Zračna luka je smještena na otočiću uz glavni grad Male. To je ujedno i mjesto od kuda kreću transferi gliserom ili hidroavionom do željenog hotela.

Naše preporuke

Kako su Maldivi mala država satkana od brojnih otočića prijevoz roba i usluga je otežan pa su van pansionske cijene hrane i pića visoke. Stoga putnicima preporučamo minimalno uslugu polupansiona (doručak i večera).Najčešća zabava na Maldivima su kupanje i ronjenje, a podvodni svijet koraljnih grebena je vrlo bogat i zanimljiv pa svakako ponesite podvodnu kameru. Ukoliko želite upoznati život Maldiva izvan resorta u kojem boravite, trebate imati na umu da ste u zemlji sa strogim pravilima odijevanja za turiste. Najljepše vrijeme za putovanje na Maldive je od studenog do travnja, a nakon toga vrijeme postaje nepredvidivo.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
tijekom cijele godine, osobito od prosinca do travnja
Valuta Vremenska razlika
Maldivska rupija (MVR) + 4 sata
Jezik
Dhivehi
Viza za državljane Hrvatske
Da – više informacija
Za ulazak na Maldive nema restrikcija

Naša preporuka – Maldivi

  • Šetnja na rajskoj plaži s koktelom u ruci i usvojite ovu najpopularniju aktivnost na otoku.

  • Istražite jedan od najljepših podvodnih svjetova. Ljubazni domaćini će vas opremiti znanjem i pomagalima za nezaboravan doživljaj podmorja.

  • Toplo i kristalno more idealno su mjesto za sportove na vodi. Iskušajte se u surfanju i kajtanju, u skijanju na vodi ili u adrenalinskoj utrci s cijevima.

  • Brodom ili zrakoplovom se uputite u istraživanje atola. Svaki je divan na svoj način.