Putovanja Mauricijus

Otkrijte tropski raj na Mauricijusu, otoku sa predivnim belim plažama i tirkiznim vodama. Uživajte u raznovrsnim vodenim sportovima, od ronjenja do jedrenja na dasci. Upoznajte bogatu kulturu ovog otoka kroz ukusnu kreolsku kuhinju i tradicionalne festivale. Očarajte se nevjerovatnom prirodom, od džungle do impresivnih vodopada. Iskusite luksuzne hotele i uživajte u opuštajućem odmoru na ovom rajskom otoku.

Biser Indijskog oceana

Mark Twain: „Čini mi se da je prvo nastao Mauricijus pa onda raj, koji je po njemu kopiran.“ Vulkanski otok tropske klime i bujne vegetacije, tirkiznog mora, bogatog podvodnog svijeta flore i faune pravi je tropski raj. Duge pješčane plaže s palmama, luksuzni hoteli i gostoljubivi domaćini vaš će odmor učiniti nezaboravnim.

Raznolika kultura

Mauricijus je otok u Indijskom oceanu vulkanskog podrijetla bogate povijesti i utjecaja tri različite kulture – britanske, francuske i azijske. Otkrili su ga Portugalci 1505.g. a prvi su ga nastanili Nizozemci koji su otoku dali ime po princu Mauriceu od Nassau. Spoj različitih kultura se može primijetiti na svakom koraku, od jezika do hrane. Službeni jezici su i francuski i engleski te većina stanovnika govori oba jezika.

Plaže

Mauricijska obala je duga oko 330 km, a gotovo svugdje možete pronaći lijepe pješčane plaže. Cijeli otok okružen je koraljnim grebenima koji su stvorili velike lagune. Ove lagune ne samo da su lijepe s kristalno čistim morem, već pružaju i mirne uvjete idealne za kupanje ili ronjenje s maskom. Svaka strana otoka ima svoje ljepote, no sjever i istok otoka imaju najveću koncentraciju plaža. Istok otoka je istaknut i kao „glamurozniji“ dio Mauricijusa zbog plaža s bijelim sitnim pijeskom koji ulazi u prekrasno tirkizno more.

Za dobar tek

Zbog utjecaja različitih kultura teško je odrediti kakva je tipična mauricijska hrana. Bila bi to mješavina indijske, kineske, afričke i francuske kuhinje. Posebno se ističe kreolska kuhinja s puno curryja, te prevladavaju morski plodovi. Mauricijus je poznat i po plantažama čaja te je nezaobilazan čaj od vanilije. Izbor restorana je širok i svatko može pronaći kuhinju koja će odgovarati upravo vašem nepcu.

Mauricijski rum

Mauricijus je skriveni raj ruma. Posjetite polja šećerne trske i muzej proizvodnje ruma Rhumerie de Chamarel. Domaćini će vam na svakom koraku i u svakoj prilici nuditi da probate razne vrste lokalnog ruma, te je odličan suvenir za ponijeti doma.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
Od svibnja do studenog
Valuta Vremenska razlika
Mauricijska rupija (MUR) do +3 sata
Jezik
Engleski
Viza za državljane Hrvatske
Ne
Potrebni dokumenti za putovanje
Hrvatski državljani mogu ući u zemlju s važećom putovnicom (mora biti važeća još minimalno 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje).

Naše preporuke – Mauricijus

  • Prošetajte kroz najstariji botanički vrt na južnoj polutki. Poznat je po ogromnim gdje lopočima na kojima bi lako spavale i bebe.

  • Mauricijus nije samo poznat po prekrasnim plažama. Istražite unutrašnjost i prošetajte plantažama vanilije, čaja i šećerne trske.

  • Posjetite Nacionalni park Black River Gorges te Chamarel gdje ćete naći poznatu zemlju od sedam boja.

  • Ljenčarite na plaži, snorklajte i uživajte u otočkim specijalitetima. Najznačajniji su sabljarka i čilijeve kuglice.