Putovanja Dubai

Putovanje u Dubai

Dubai je grad uzbudljive, duboke tradicije i ambiciozne futurističke vizije, umotane u očaravajuću, pustinjsku raskoš. Gotovo je nemoguće ne diviti se Dubaiju zbog neumorne strasti, ambicije i sposobnosti da sanjaju i realiziraju jedinstvene projekte. Radi se o smionom društvu koje gradi veličanstvene građevine i otoke.

 

Dubai je shopping raj, kupovina u ovom gradu je zabavna aktivnost, a centri nude puno više od trgovina. Izgledom poput talijanskih ili perzijskih palača, svoje posjetitelje privlače nadrealnim atrakcijama kao što su natkriveno skijalište, akvarij ili botanički vrtovi. Ne propustite posjetiti i soukove, tržnice na kojima se razmjenjuju tradicionalna cjenkanja.

 

U večernjim satima, grad se pretvara u zabavnu oazu. Od nevjerojatnih plesnih hramova, krovnih terasa i beach klubova, do otmjenih koktel i shisha barova, do prekrasnih koncerata pod zvijezdama. Kao prvi grad na Bliskom Istoku čiji su se gradovi našli na UNESCO popisu, Dubai predstavlja grad u kojem ćete doživjeti kulturu iz svih krajeva svijeta. Ova raznolikost se izražava u gastronomiji, modi i glazbi. Iako su njegovi korijeni islamske tradicije, ovdje ćete doživjeti otvoreno društvo koje svojim posjetiteljima nude brojna iskustva i pridonose rušenju kulturnih barijera i predrasuda.

 
 
 
   

Zanimljivosti:

 

Burj Khalifa

Burj Khalifa je najviša građevina na svijetu. Ovaj veličanstveni toranj oborio je rekord sa svojom visinom od nevjerovatnih 828 metara (kao tri Eiffelova tornja) i s nje možete vidjeti cijeli Dubai.

   

Burj Al Arab

Burj Al Arab je jedan od najluksuznijih i jedan od najskupljih hotela na svijetu, smješten je na umjetnom otoku u Dubaiju i ima oblik jedra. Smatra se simbolom Dubaija i jedini je hotel sa 7 zvjezdica.

   

Dubai Mall

Jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu s više od 1300 trgovina i više od 200 restorana i barova. Tamo ćete pronaći i prvoklasni akvarij, kazalište, VR park i mnoge druge zabavne sadržaje.

   

Jeep safari

Specijalan doživljaj pustinje vožnjom jeepovima preko pješčanih dina za vrijeme zalaska sunca. Osim navedenog, uživati ćete u jahanju deva, skijanju i boardanju na pijesku. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Vaš posjet Dubaiju zasigurno neće biti upotpunjen ako se ne odlučite za ovu avanturu.

   

Ski Dubai

Nezaboravan snježni doživljaj usred Dubaija. Ski Dubai, prvi je zatvoreni skijaški centar na Bliskom Istoku, nalazi se u sklopu shopping centra Mall of the Emirates. Ukoliko, niste raspoloženi za zimske sportove, predlažemo vam let helikopterom u trajanju od 20 minuta. Uživajte u veličanstvenom doživljaju Dubaija iz zraka s pogledom na fantastične mega građevine.

   

Palm Jumeirah

Za mnoge građevine u Dubaiju kažemo da ih nikad prije nismo vidjeli, ovo je zasigurno jedna od takvih. Palm Jumeirah umjetni je otok u obliku palme koji je brzo postao jedan od simbola Dubaija. Na njemu ćete naići na neke od najpoznatijih hotelskih lanaca na svijetu, a možda i susresti neke od poznatih svjetskih ličnosti koje su tamo kupile svoje rezidencije.

   

Gold Souk

Gold Souk je najpoznatija i najposjećenija tržnica u Dubaiju. Tamo ćete pronaći velik broj prodavača koji će vam rado ponuditi zlato, dijamante i drugo drago kamenje. Zapamtite, ukoliko se odlučite na kupnju nekog od proizvoda, obavezno se cjenkajte prije nego pristanete na prvu cijenu koju će vam ponuditi.