Putovanje Brazil

Zemlja karnevala i osmijeha

“Brazil, najveća južnoamerička država, prava je čarobnica, koja će vas oduševiti sa slavnom karnevalskom prijestolnicom Rio de Janeirom i Copacabanom, jednom od najljepših plaža na svijetu. Očarati će vas bujnim kišnim šumama Amazone, živahnim životom u metropolama i romantičnim kolonijalnim gradovima. Dobrodošli u zemlju sambe, fotomodela i naravno, nogometa!

Nabrusite pete za nezaboravne plesne doživljaje

U ovom dijelu svijeta ples je vjeran pratitelj. Na rajskim južnoameričkim plažama naučite capoeiru, umjetničku vještinu koja kombinira elemente borilačkih vještina, plesa, igre, glazbe i akrobacije i osjetite ritmični afro-brazilski duh u tijelu. Uživajte u najvećem plesnom spektaklu, živahnoj sambi, kraljici karnevala u Rio de Janeiru. Ove popularne plesne korake i pokrete kukovima možete lako naučiti u brojnim školama sambe ili se prepustite lekcijama srdačnih mještana na ulici i plešite dugo u noć!

Možda niste znali… “OK” nije nužno “OK”

U Brazilu je neverbalan znak za “OK” kada se palac i kažiprst stave u krug, a ostala tri prsta su podignuta u zrak, neprihvatljiv. Takva gesta je izraz uvrede.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
Od rujna do travnja
Valuta Vremenska razlika
Brazilski real (BRL) do -6 sati
Jezik
Portugalski
Viza za državljane Hrvatske
Ne
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za najbolji doživljaj

  • Hvatanje kapi vode na licu na oko 250 Iguaçu slapova, koji u širini od tri kilometra rasprostiru između Argentine, Brazila i Paragvaja.

  • Uspon preko brazilske prijestolnice do 38-metarskog kipa Krista Otkupitelja s proširenim rukama na vrhu gore Corcovado, s koje se pruža nezaboravan pogled.

  • Četverodnevni najveći svjetski karneval u magičnom Rio de Janeiru, mjestu s jednom od najljepših plaža svijeta, Copacabanom.

  • Vožnja motornim kanuima po 7.000 kilometara dugoj Amazoni u društvu riječnih delfina.