Putovanje Armenija

Armenija je najstarija kršćanska zemlja na svijetu. Najzaslužniji za širenje kršćanstva bio je Grgur Prosvjetitelj koji je tu religiju u zemlju donio prije no što ju je i Rim prihvatio. Osjećamo se slobodno dok promatramo moćno Kavkasko gorje i jedno od najviših slatkovodnih jezera u svijetu – Sevan. Krećemo na put, u potragu za umjetničkim djelima u armenskoj prijestolnici – Erevanu. A popiti ćemo i koju čašicu svjetski poznatog konjaka. Zatim nas put vodi do malenog gradića – Dilijan. Ovaj popularni spa&resort gradić još od milja zovu i „Mala Švicarska“, a poznat je i po svojim lječilištima. Tijekom posjete nekolicini samostana, Noravank će nam sigurno dugo ostati u sjećanju. Svojom ljepotom cvijeta među crvenim stijenama.

 

 

Doživite avanturu prošlosti

Otisnite se na veliko putovanje otkrivanja povijesti velikih civilizacija. Zakoračite u svijet trgovaca, careva, osjetite svu draž raznolikosti i veličanstvenosti nekadašnjih velikih gradova na Putu svile.

 

 

Osjetite vrijednost jednostavnosti

Svijet zarobljen među planinskim lancima, pašnjacima i pustinjama, nestrpljivo čeka da ga otkrijete. Dopustite da Vas obuzme dragocjenim tišinama, skromnim domaćinima i posve drugačijim načinom življenja. Provjerite da li je vaš duh zapravo nomadski.

 

 

Praznik vodenih balona

Vardavar je armenski praznik koji se slavi svake godine u srpnju. Tada se Armenci polijevaju vodom odnosno gađaju vodenim balonima što sugerira na poganski ritual čišćenja.

 

 

Armenska kuhinja

Armenska kuhinja je poznata po mezi (armenska salata), tolmi (meso punjeno s voćem) i iahmajunu (zapečeno tijesto s mesom, povrćem i začinima). Gruzijski obrok započinje s predjelima u obliku slanih kolača i raznim vrstama kruha, a nastavlja s raznim jelima od mesa i povrća. Uzbekistanska skromna kuhinja se uglavnom te-melji na kruhu i rezancima u gustom mesnom umaku.

 
 

Najljepši doživljaji – Armenija

 
  • Obilazak gradića Dilijan kojeg zbog prekrasnih krajolika i slikovitih uličica nazivaju i armenska mala Švicarska.

  • Degustacija svjetski poznatog konjaka Aragat u glavnom gradu Erevan – jednom od najstarijih armenskih kozmopolitskih gradova.

  • Razgledavanje armenskog Vatikana u Echiadzinu, gdje se nalazi sjedište patrijarha Armenske pravoslavne crkve i istoimena katedrala te muzej s brojnim dragocjenim rukopisima.

  • Jezero Sevan se sa svojih 2000 m nadmorske visine nalazi se na listi najviših slatkovodnih jezera na svijetu.