Putovanje Etiopija

Zemlja tradicije

Etiopija je zemlja tradicije jer u sebi skriva dio najoriginalnije plemenske Afrike. Dom je i najboljih trkača. Priuštimo si slavnu etiopijsku kavu, dok plutamo po jezeru Tana, izvoru Plavog Nila. Posjetimo nebeski Jeruzalem i lalibelove crkve te se pogledom na afričke Alpe zagledajmo u etiopijskog vuka.

Vratite se u prvobitne načine života

U zemljama trećeg svijeta, gdje je ugodan život prije iznimka nego pravilo otkrijte prvobitan način življenja koji još uvijek postoji. Jednostavne kuće napravljenje od blata, jedan prostor za više obitelji i suživot s domaćim životinjama nas podsjećaju kako jednostavne stvari mogu lako biti nečija svakodnevica. Neka vam nasmijana djeca, koja uživaju u igranju s kamenjem, a ne sa najsuvremenijim robotskim igračkama, odaju najveću tajnu, pozitivizam za cijeli život.

Sedmogodišnji zaostanak

Etiopija je jedina afrička država koja koristi kalendar koptske pravoslavne crkve što ih je dovelo do zaostajanja od sedam godina. Kada je kršćanski svijet promijenio godišnjicu Kristovog rođenja, koptska pravoslavna crkva nije to primijenila nego je stvorila sedmogodišnji zaostanak u brojanju.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
od rujna do lipnja
Valuta Vremenska razlika
Etiopski Birr (ETB) + 2 sata
Jezik
Amharski, engleski, arabski
Viza za državljane Hrvatske
Da – više podataka
Obavezna cijepljenja
Da

Savjeti za doživljaj – Etiopija

  • Doživite nebeski Jeruzalem u Lalibeli, gdje se nalazi 11 u kamenu isklesanih srednjovjekovnih kršćanskih crkvi..

  • Posjet gradu Gondar, gradu dvoraca i bivšoj etiopijskoj prijestolnici iz 17. stoljeća. Okružen planinama leži na 2.200 metara nadmorske visine.

  • Šetnja po Axumu, najsvetijem etiopijskom gradu, koji je poznat po ogromnim granitnim blokovima iz 3. i 4. stoljeća, većima čak i od onih egipatskih.

  • Planinarenje u nacionalnom parku Simien ili afričkim Alpama, koje dosežu nevjerojatnih 4.600 metara nadmorske visine i nadahnjuje raznolikim biljnim i životinjskim svijetom. Možda naiđemo na afričkog kozoroga kako poskakuje po planinima.