Putovanje Filipini

Zemlja otoka

Filipini se nazivaju zemljom sa više od sedam tisuća otoka. Otkrijte arhipelag najstarijih terasa riže, najmanjeg živućeg primata na svijetu – tarsiera, letećih lemura, vodenih bivola i rijetkih krokodila. Upoznajmo svijet s podzemnim špiljama i umirimo adrenalinski duh vodenim sportovima.

Priuštite si masažu

U tropskim zemljama, ljubazni mještani su pravi profesionalci u masiranju. Cijene su znatno niže nego kod nas, zato se morate barem jednom prepustiti magičnim azijskim rukama.

Pregovarajte za dobru kupnju

U državama Jugoistočne Azije imate odličnu priliku za provjeru vaših pregovaračkih vještina. Na bazaru i velikim tržnicama potrudite se izboriti za povoljnu cijenu proizvoda od svile, rukotvorina, začina i različitih suvenira. Na taj način ćete kući ponijeti suvenir od velikog značaja.

Za dobar tek

Države Jugoistočne Azije mogu se pohvaliti ogromnim količinama riže, ribe te svježeg voća i povrća, kojima je prilagođena njihova ukusna kuhinja. Na Filipinima uživajte u ukusnim plodovima mora i rižinim kolačima. Razmazite se svježim sokovima ili frapeima koji će biti pripravljeni neposredno pred vašim očima.

Prvi među uzgajivačima kokosa

Filipini su zemlja koja je najveći svjetski proizvođač kokosa. U ovom rajskom otočju nalazi se više od 340 milijuna kokosovih palmi, koji kipe od ovog popularnog tropskog voća. Na farmama kokosa izrađuju svoju verziju ruske votke, lambanog, koja je izuzetno jaka.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
između studenog i travnja
Valuta Vremenska razlika
Filipinski peso (PHP) do +7 sati
Jezik
filipinski/engleski
Viza za državljane Hrvatske
Ne
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Filipini

  • Razgledavanje gradske jezgre glavnog grada Manila, grada sa četrnaest milijuna stanovnika, s arhitekturom španjolskog kolonijalnog razdoblja i prestižnom četvrti Bonifacio.

  • Šetnja kroz nekoliko tisuća stare smaragdne terase riže u Benau.

  • Kitesurfing i ronjenje na otoku Boracay na kojemu se nalazi rajska plaža White beach.

  • Šetnja pored čokoladnih brežuljaka i susret s najmanjim živućim primatom tarsierom na otoku Bohol. Tarsier je velik kao ljudska ruka i aktivan samo noću. Izgledom podsjeća na astronauta jer ima velike oči i poseban je zbog rotacije glave od gotovo 360 stupnjeva i petmetarskog skoka.