Putovanje Gruzija

Gruzija je kavkaška država na Crnome moru i sve popularnija turistička destinacija među ljubiteljima umjetnosti i legendi. Posjetimo zemlju nad kojom bdije magični Kavkaz, zemlju u kojoj su sagrađene neke od najstarijih crkvi, stražarske kule i mnogi romantični dvorci. Upoznajmo ponosne i gostoljubive Gruzijce koji će vam ponosno ponuditi svoja najbolja vina.

   

Osjetite vrijednost jednostavnosti

Svijet zarobljen među planinskim lancima, pašnjacima i pustinjama, nestrpljivo čeka da ga otkrijete. Dopustite da Vas obuzme dragocjenim tišinama, skromnim domaćinima i posve drugačijim načinom življenja. Provjerite da li je vaš duh zapravo no-madski.

   

Gruzijska kuhinja

Gruzijski obrok započinje s predjelima u obliku slanih kolača i raznim vrstama kruha, a nastavlja s raznim jelima od mesa i povrća. Uzbekistanska skromna kuhinja se uglavnom temelji na kruhu i rezancima u gustom mesnom umaku.

 

Najljepši doživljaji – Gruzija

 
  • Istraživanje slikovitih i uskih ulica glavnog grada Tbilisi, kojeg smatraju jednim od najljepših gradova Kavkaza.

  • Obilazak mjesta Gori, rodnog mjesta predsjednika Staljina, koji otkriva sve tajne njegovog političkog i životnog puta.

  • Obilazak crkvice Sv.Trojstva u blizini sela Gergeti, koji se nalazi u podnožju 5.000 m visoke planine Kazbebi. Prema gruzijskoj legendi, ovdje su bogovi osudili Prometeja i kaznili ga pribivši ga na planinu jer je bogovima ukrao vatru i poklonio čovječanstvu.

  • Posjet drevnom mjestu Uplitsihe, uklesanog u stijenama.