Putovanja Indija

Zemlja nevjerovatnih suprotnosti

Šarena Indija je zemlja s više od milijardu stanovnika i zemlja izrazitih suprotnosti. Očarava spokojnom jogom i meditacijom s jedne strane te kaotičnim načinom života s druge strane. Njezina raznolikost se također odražava u krajoliku, od tropskih plaža pa do snježnih vrhova Himalaje, šarene Rajasthanske pustinje u Varanasiju – gradu smrti pokraj svete rijeke Gangeš, od udaljenih sela do tehnološki naprednih gradova. Ovijmo se u svilu i otpremimo na bogato kulinarsko putovanje, gdje nas čekaju indijske delicije s curryjem na tisuću načina i pravim indijskim čajem.

Odjenite hlače za jogu i umirite svoj dah

Indija se smatra kolijevkom joge, tako da za vrijeme putovanja možete iskoristiti duhovno ozračje i ponovno naučiti umiriti svoj um. Za postizanje tjelesne i duševne uravnoteženosti posjetite Ashram, duhovno središte, gdje će vas do potpunog opuštanja voditi karizmatični gurui.

Za dobar tek

Indija je poznata po zdravoj prehrani i vještom kombiniranju različitih začina, bilja i aroma koje stvaraju jedinstvenu harmoniju okusa. U sjevernim dijelovima Indije prevladava hrana više slatkog okusa, dok na jugu uživaju u pikantnim jelima. Priuštite si puno curryja i čaja, kojih u ovom dijelu svijeta ima u izobilju.

Festival boja

Indijski praznik pod nazivom Holi je praznik boja koji Indijci slave krajem veljače ili početkom ožujka. Njime pozdravljaju proljeće, slave novi život i energiju toplije sezone. Uslijed boja u prahu, kojom se stanovnici posipavaju i mažu te “bojaju” prolaznike, Indija je šarena u trenutku festivala, obojana u jarke nijanse žute, plave, zelene, narančaste i mnoge druge boje.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
Od rujna do travnja
Valuta Vremenska razlika
Idijska rupija (INR) do +4,5 sati
Jezik
Hindi/engleski
Viza za državljane Hrvatske
Da – više informacija
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Indija

  • Posjet mauzoleju Taj Mahal, koji predstavlja najljepši arhitektonski spomenik ljubavi, kojega je iz bijelog mramora 23 godine gradilo više od dvadeset tisuća radnika. Njegova čarobnost ogleda se u bojama budući je ružičast u jutarnjim satima, a navečer na mjesečini ga krase bijela i zlatna boja.

  • Vožnja brodom po svetoj rijeci Gangeš i posjet Varanasiju, gradu smrti i života. Ovdje se nalazi mjesto gdje ljudi spaljuju svoje mrtve, a zatim njihov pepeo prosipaju u rijeku.

  • Doticaj stoljetnih hramova koji su ispunjeni erotskim reljefima u duhu indoarijske arhitekture u mjestu Khajuraho.

  • Sunčanje na rajskim plažama otoka Goe, nekadašnje portugalske kolonije i najmanje indijske savezne države.