Putovanje Japan

Zemlja cvjetajućih trešanja

Japan je otočna država izlazećeg sunca, gdje je temeljno načelo dobrog života: manje je više. Neka vas preuzme budistički mir, dok čitamo haikue, slušamo priče o mudrosti ratničkog duha samuraja i šaputanje o strogim pravilima ponašanja senzualnih gejši. U zemlji cvjetajućih trešanja prepustimo se čaru modernih milijunskih gradova, koji kipe od postignuća i marljivih radnika. Priuštimo si sushi nakon džudaškog treninga i zaspimo na tvrdom tlu.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
od ožujka do svibnja i od rujna do studenog
Valuta Vremenska razlika
Japanski jen (JPY) + 8 sati
Jezik
Japanski
Viza za državljane Hrvatske
Ne
Obavezna cijepljenja
Ne

Naši migovi – Japan

  • Posjet gradu Kyotu, idiličnoj kulturnopovijesnoj kolijevci Japana i gradu gejša. Otkrijte pravu japansku bajku sa zlatnim hramovima i brižno uređenim vrtovima u zagrljaju plantaža od bambusa.

  • Pogled sa više od 2.000 metara visoke točke na planini Fuji, prepoznatljivom simbolu Japana. Planina s pravilno oblikovanim stošcem je aktivni vulkan, koji je zadnji put eruptirao 1708. godine.

  • Uspon na 333 metara visok toranj Tokyio Tower u glavnom gradu, koji oblikom podsjeća na francuski Eiffelov toranj i posjet najstarijem hramu u gradu Asakusa Kannon, koji je poznat po svojim papirnatim lanternama.

  • Razgledavanje hrama Todaj-ji s najvećim brončanim kipom Bude na svijetu koji potječe iz 8. stoljeća u povijesnom gradu Nara i obilazak Jelenjeg parka. Tamo se nalazi preko dvije stotine jelena, koji imaju poseban status. Legenda kaže da je Bog Kasuga Taisha u Naru došao na bijelom jelenu i iz tog razloga jeleni uživaju status zaštićenih zastupnika Boga.