Putovanja Jordan

 

Jordan

Jordanci će napraviti sve što je potrebno da bi se gost u njihovoj zemlji osjećao ugodno i dobro. Kažu da je raznolikost prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota veća od one u Egiptu, iako je Egipat od Jordana veći 10 puta.

 

 

Toplina Jordanaca

Život u Jordanu je drugačiji od našeg. Osjetite toplinu jordan-aca – ljepotu i predanost u njihovim svetim i društvenim obred-ima. Iz poštovanja prema njima, uvijek pokrijte svoja ramena i noge do koljena. Jela primajte s desnom rukom. Kao žena, ne rukujte se sa muškarcem, već radije desnom rukom dotaknite svoje srce, a to isto napravite i kada poželite zahvaliti.

 

 

Petra

Crveni grad, koji je star kao pola našeg vremena, od 2007 godine se nalazi na popisu svjetskih čuda. Prirodna pozadina iza Petre je nevjerojatna. Crvene stijene neobičnih oblika u urezanim kanjonima i skrivene špilje i kotline čine ovaj grad posebnim. Na-batejci su u crvene stijene uklesali riznice, grobnice i svetišta bogova, koji su i danas najimpresivnija bla-ga Petre. Nakon nestanka Nabatejaca, Petra je dugo vremena bila pod okriljem tajne do trenutka kada ju je otkrio švicarski istraživač James Burckhardt.

 

 

Jordanska kuhinja

Jordanci imaju posebne obrede preh-ranjivanja. Ukoliko u Jordanu želite sklopiti prijateljstvo, do-voljno je da zajedno objedujete. Njihov nacionalni specijal-itet je mansaf.

 
 

Najljepši doživljaji – Jordan

 
  • Razgledajte Petru, crveni grad koji je ujedno i dom posljednjeg pustinjskog plemena beduina.

  • Wadi Rum je jedna od najljepših pustinja svijeta, koja je nadahnula legendardnog Lawrenca od Arabije. Zalazak sunca na crvenim stijenama i zvijezdano nebo iznad pustinje,, potaknuti će sve vaše osjećaje.

  • Amman je moderna i tradicionalna prijestolnica sa živahnim ulicama, tržnicama, restoranima i terasama koje su stvorene za uživanje u nargili.