Putovanje JAR

Zemlja čudesne prirode

Južnoafrička Republika je najjužnija država afričkog kontinenta, koja je do nedavno živjela u zloglasnom apartheidu, a danas impresionira s duginim kombinacijama krajolika, ljudi, povijesti, kulture i zarazne živahnosti. Poslušajmo zvuk afričke glazbe s bubnjevima i kwaito, jedinstveni stil pjevanja na tradicionalnim afričkim jezicima! Popnimo se na svjetski poznatu planinu Table Mountain, uputimo se u netaknute nacionalne parkove te nazdravimo odličnim afričkim vinom i osjetimo urbanu Afriku.

Pripremite se za divlji safari

Afričke savane obećavaju nezaboravne doživljaje u pogledu na divlje životinje koje se slobodno kreću u njihovom prirodnom okruženju. Opremite se udobnom odjećom, fotoaparatom i hrabrošću te kroz vožnju po prostranim parkovima pozorno pratite ponašanje veličanstvenih životinja. Pripremite se na veliku avanturu. Najpoznatiji parkovi u Južnoj Africi: Kruger, Addo.

Umjesto jednog tri glavna grada

Južnoafrička Republika ima tri glavna grada, Pretoria predstavlja administrativno, Cape Town zakonodavno, a Bloemfontein sudsko središte.

Za dobar tek

U Južnoafričkoj Republici probajte nojevo meso ili meso antilope, kobasicu na žaru boerewors i popularna jela na osnovi ječma i krumpira.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
od rujna do travnja
Valuta Vremenska razlika
Južnoafrički Rand (ZAR) do +2 sata
Jezik
Engleski/afrikanski/više afričkih jezika
Viza za državljane Hrvatske
Da – više informacija
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Južna Afrika

  • Posjet muzeju Nelsona Mandele, borcu protiv apartheida u najvećem gradu Južnoafričke Republike – Johannesburgu.

  • Uspon na Table Mountain s koje se pruža prekrasan pogled na Cape Town, jedan od najljepših afričkih gradova kojega još zovu i afrički Hollywood.

  • Razgledavanje Viktorijinih slapova na rijeci Zambezi, na granici između Zambije i Zimbabvea. Slapovi su nazvani po škotskoj kraljici Viktoriji i po kretanju vode su mnogo veći nego sjevernoamerički slapovi Niagare.

  • Posjet nacionalnom parku Krüger koji je najveći u Africi i rasprostire se na preko 19.000 četvornih kilometara. U ovom slikovitom području živi oko 13.000 slonova.