Kenija

Čarobna zemlja

Kenija je čarobna afrička zemlja. Oduševljava svojom kombinacijom suprotnosti, skladom planina i pustinja, divljih životinja u savani, bogatom plemenskom kulturom i bajkovitim plažama u suvremenom gradu Mombasa. Krenimo na safari među vesele zebre, veličanstvene žirafe, moćne nosoroge, nespretne slonove i ponosne lavove te završimo dan oko ognja u selu hrabrih Maasai ratnika.

Pripremite se za divlji safari

Afričke savane obećavaju nezaboravne doživljaje u pogledu na divlje životinje koje se slobodno kreću u njihovom prirodnom okruženju. Opremite se udobnom odjećom, fotoaparatom i hrabrošću te kroz vožnju po prostranim parkovima pozorno pratite ponašanje veličanstvenih životinja. Pripremite se na veliku avanturu. Najpoznatiji parkovi u Keniji: Masai Mara, Tsavo, Amboseli, Jezero Nakuru, Mt Kenya, Samburu.

Vratite se u prvobitne načine života

U zemljama trećeg svijeta, gdje je ugodan život prije iznimka nego pravilo otkrijte prvobitan način življenja koji još uvijek postoji. Jednostavne kuće napravljenje od blata, jedan prostor za više obitelji i suživot s domaćim životinjama nas podsjećaju kako jednostavne stvari mogu lako biti nečija svakodnevica. Neka vam nasmijana djeca, koja uživaju u igranju s kamenjem, a ne sa najsuvremenijim robotskim igračkama, odaju najveću tajnu, pozitivizam za cijeli život.

Utjecaj vremena na posao

U Keniji je poslovanje ovisno o vremenskim pojavama. Postoji velika vjerojatnost da za vrijeme oluje neće biti kupnje pa se neki Kenijci žele dogovoriti za važne stvari u točno određeno vrijeme, na primjer prije zalaska sunca.

Za dobar tek

U Keniji kušajte ugali i porč, kenijske vrste pšenične zdrobi koje se spremaju sa povrćem (sukuma wiki) i dodatkom mesa (nyama choma). Meso, najčešće afričko jelo, je obično ovčje ili kozje.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
od srpnja do ožujka
Valuta Vremenska razlika
Kenijski šiling (KES) do +2 sata
Jezik
Svahili
Viza za državljane Hrvatske
Da – više informacija
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Kenija

  • Safari u najvećem kenijskom nacionalnom parku Tsavo i susret s “pet veličanstvenih”: lavom, leopardom, bivolom, slonom i nosorogom.

  • Razgledavanje Mombase ili “vrata crnog kontinenta” s idiličnim stazama, džamijama i malenim šarenim kućicama koje su nagnute prema luci Dhow.

  • Susret s Maasaima, autohtonim starosjediocima Kenije i učenje spretnog paljenja ognja u njihovim selima.

  • Divljenje jedinstvenim sable antilopama, Rapan antilopama koje žive samo u kenijskom rezervatu Shimba gdje se po bujnim zelenim brdima nalaze zajedno sa žirafama, bivolima, majmunima i zebrama.