Putovanje Kuba

Zemlja salse, cigara i bijelog ruma

Kuba je kraljica karipskog mora. U zemlji salse, cigara i bijelog ruma, zaboraviti ćete na vrijeme. Starim američkim limuzinama ćemo se odvesti kroz nasade šećerne trske i polja duhana. Doživimo zajedno taj prekrasni arhipelag bogate kulture, šarolike povijesti, kolonijalne arhitekture i otkrijmo rajske pješčane plaže uz tirkizno more te se prepustimo živahnim ritmovima kubanske glazbe na ulicama Havane.

Kada si na odmoru na Kubi, postoje brojna mjesta koja su neizostavna za posjetiti.

Evo pet ključnih atrakcija:

  • Havana: Glavni grad Kube, Havana, je poznata po svojoj bogatoj povijesti, kulturnom nasljeđu i predivnoj arhitekturi.

    Šetnja kroz stari deo grada, Habana Vieja, pruža uvid u kolonijalnu prošlost s brojnim muzejima, trgovačkim ulicama i povijesnim zgradama.Ne zaboravi posjetiti Malecón, čuvenu šetališnu zonu uz more.

  • Varadero: Ako voliš plaže, Varadero je mesto koje ne smiješ propustiti. Sa svojim dugim pješčanim plažama, kristalno čistim morem i luksuznim resortima, Varadero je savršeno mesto za opuštanje i uživanje u suncu i moru.

  • Trinidad: Ovaj grad je poznat po svojoj očuvanoj kolonijalnoj arhitekturi i atmosferi koja vraća u prošlost. Trinidad je mesto koje je pod zaštitom UNESCO-a i nudi predivne kaldrmisane ulice, šarene kuće i zanimljive muzeje. Blizu se nalazi i prirodni park Topes de Collantes, idealan za ljubitelje prirode.

  • Viñales: Pinar del Río je poznat po svojim prostranim plantažama duhana, koji je ključan za proizvodnju najkvalitetnijih kubanskih cigara, kao i po prelijepim prirodnim pejzažima uključujući dolinu Viñales s njenim impozantnim mogotama. (stijene koje izviru iz ravnice) i plantaže duhana. Ova regija je idealna za avanturiste koji vole pješačenje, jahanje konja ili istraživanje pećina..

  • Cienfuegos: Grad poznat kao “Perla juga”, Cienfuegos je prepoznatljiv po svojoj francuskoj kolonijalnoj arhitekturi i prelijepom zaljevu. Plaza de Armas i Teatro Tomás Terry su samo neka od mjesta koja treba vidjeti. Grad također ima bogatu kulturnu scenu s mnogim muzičkim i umjetničkim događajima. Svaka od ovih destinacija nudi jedinstveno iskustvo koje će učiniti tvoj odmor na Kubi nezaboravnim.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
od prosinca do svibnja
Valuta Vremenska razlika
Kubanski peso cabrio (CUC) do -6 sati
Jezik
Španjolski
Viza za državljane Hrvatske
Da – više informacija
Obavezna cijepljenja
Ne