Putovanje Malezija

Zemlja otoka

Malezija je duga malajskog, kineskog, indijskog i europskog svijeta, gdje je intenzitet miješanja različitih kultura i religija iznenađujuć. Upoznajmo taoistično proricanje sudbine, položaje Bude, islamski kalendar, sikhovske običaje, hinduističke hramove, divne džamije. Sjeverni dio zemlje privlači putnike urbanim Kuala Lumpurom, trekkingom na otocima Tioman i Langkawi, između kojih se nalazi još iskonski, malezijski Borneo umotan u džunglu i spektakularne prirodne parkove.

Priuštite si masažu

U tropskim zemljama, ljubazni mještani su pravi profesionalci u masiranju. Cijene su znatno niže nego kod nas, zato se morate barem jednom prepustiti magičnim azijskim rukama. Pronađite ravnotežu između duha i tijela što je u ovom dijelu svijeta neprocjenjivo.

Pregovarajte za dobru kupnju

U Maleziji imate odličnu priliku za provjeru vaših pregovaračkih vještina. Na bazaru i velikim tržnicama potrudite se izboriti za povoljnu cijenu proizvoda od svile, rukotvorina, začina i različitih suvenira. Na taj način ćete kući ponijeti suvenir od velikog značaja.

Za dobar tek

Države Jugoistočne Azije mogu se pohvaliti ogromnim količinama riže, ribe te svježeg voća i povrća, kojima je prilagođena njihova ukusna kuhinja. Razmazite se svježim sokovima ili frapeima koji će biti pripravljeni neposredno pred vašim očima.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
Preko cijele godine, periodi kiše su u pojedinim djelovima Malezije različiti.
Valuta Vremenska razlika
Malezijski ringgit (MYT) do +7 sati
Jezik
Malajski
Viza za državljane Hrvatske
Ne
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Malezija

  • Ručak u restoranu na 335 metara visokom telekomunikacijskom tornju KL Tower u malezijskoj prijestolnici Kuala Lumpur od koje se pruža prekrasan pogled na Petronas Twin Towers i cijeli grad.

  • Odmor u tradicionalnim malezijskim kućama na rajskom Tiomanu, jednom od najljepših malezijskih otoka.

  • Posjet plemenu Iba, nekoć poznatih lovaca na glave i lutanju između plantaža kaučuka na divljem Borneu.

  • Posjet skloništu ljupkih orangutana usred prašume u Semonggoku.