Putovanja Meksiko

Zemlja veličanstvene kulture i proirodnih ljepota

Puno više od stereotipnih mariachia i tacosa, Meksiko je kulturološki div Amerika. Velika i raznovrsna zemlja, čija povijest seže do davnih vremena drevnih Olmeka, Maja i Azteka, preko dolaska Španjolskih osvajača, do suvremenog Meksika. Meksiko Vas iznenađuje na svakom koraku, te nemojte pogriješiti i pomisliti da se radi samo o zemlji za uživanje na predivnim plažama. Drevne lokacije, lokalna kutura, kozmopolitski Mexico City, te gastronomija čuvena po čitavom svijetu, razlozi su zbog kojih ćete u Meksiku proživjeti sjajno putovanje.

Chichen Itza

Chichen Itza je jedno od novih sedam svjetskih čuda. Sada imate mogućnost istražiti tu ljepotu i mistiku kroz stručno turističko vodstvo koje predvodi arheolog. Možete naučiti sve o čuvenim igrama s loptom koji su Maye prakticirale kao i pregršt zanimljivih priča, a također i religiju kojoj nije bilo strano ni prinošenje ljudskih žrtava. Najzanimljiviji dio grada je poznati hram Kukulcan. Izgrađen je prije više od tisuću godina, bez pomoći današnje tehnologije, a Maye su sam hram koncipirale na takav način da je hram savršeno usklađen sa zvijezdama i planetima stoga djeluje kao ogromni kalendar. Jednostavno nevjerojatno!

Meksičke Cenotes vrijedne istraživanja

Zapanjujuće lijepe cenote, svojevrsne špilje bez svoda koje oduzimaju dah su prirodni rezultat urušavanja kamena vapnenca, uslijed kojeg je podzemna voda ostala izložena. Nemojte propustiti priliku, uskočite u taj očaravajući bazen te zaplivajte s ribama. Voda nije ni pretopla ni prehladna, a te prirodne špilje pronaći ćete u Cancunu, ali i drugim okolnim područjima u Meksiku.

Posjetite Xcaret

Xcaret je ekološko – arheološki park u Cancunu koji je pun raznovrsnih aktivnosti. Na primjer, možete plivati u različitim rijekama, uživati u obroku uz plažu ili se približiti raznim životinjama i insektima. Posebno impresivan dio parka je Paviljon Leptira, koji je dom nebrojenih količina tih prelijepih bića koji lete svuda oko vas. Na kraju večeri, tamo se odvija nevjerojatna izvedba koja priča priču o meksičkoj i mayanskoj povijesti, te je nikako ne smijete propustiti! Kako biste stvarno uvidjeli sve ljepote Xcareta, bit će vam potreban cijeli dan tako da budite spremni na šetnju i obavezno ponesite dodatne slojeve odjeće.

Istražite drevne ruševine grada Tuluma

Iako prekrasan, Tulum je ustvari relativno malen, ali i prekrasan grad. Ipak, njegove zapanjujuće drevne ruševine razlog su zašto ne biste smjeli zaobići ovo mjesto prilikom vašeg posjeta. Za relativno malu naknadu od oko 65 pesosa (5 dolara) imate pristup nevjerojatnim pogledima na Karibe i fascinantnu arhitekturu datiranu između 13. i 15. stoljeća. Nakon što završite s istraživanjem, spustite se niz stube i okupajte se u kristalno plavom moru koje okružuje ovaj fascinantan lokalitet.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
od prosinca do svibnja
Valuta Vremenska razlika
Meksički peso (MXN) do -7 sati
Jezik
Španjolski
Viza za državljane Hrvatske
Ne
COVID-19
Za ulazak u Meksiko nije potreban negativan test na COVID-19. Prije dolaska na aerodrom Cancun potrebno je ispuniti “Questionnaire for Identification of Risk Factors in Travelers” – obrazac možete pronaći OVDJE