Putovanje Mjanmar

Zemlja tisuću hramova

Myanmar se smatra zemljom tisuću hramova, mirnog ritma života i srdačnih mještana. Burma, od nekoć slovi kao mjesto susreta velikih azijskih civilizacija. Idemo posjetiti bajkovit Bagan i prepustiti se pogledu na zlatne pagode.

Priuštite si masažu

U tropskim zemljama, ljubazni mještani su pravi profesionalci u masiranju. Cijene su znatno niže nego kod nas, zato se morate barem jednom prepustiti magičnim azijskim rukama. Pronađite ravnotežu između duha i tijela što je u ovom dijelu svijeta neprocjenjivo.

Pregovarajte za dobru kupnju

U državama Jugoistočne Azije imate odličnu priliku za provjeru vaših pregovaračkih vještina. Na bazaru i velikim tržnicama potrudite se izboriti za povoljnu cijenu proizvoda od svile, rukotvorina, začina i različitih suvenira. Na taj način ćete kući ponijeti suvenir od velikog značaja.

Za dobar tek

Države Jugoistočne Azije mogu se pohvaliti ogromnim količinama riže, ribe te svježeg voća i povrća, kojima je prilagođena njihova ukusna kuhinja. Razmazite se svježim sokovima ili frapeima koji će biti pripravljeni neposredno pred vašim očima.

Zabranjen dodir

U budističkim zemljama, dodir tuđe glave i pokazivanje stopala smatra se nepodobnim. Iz razloga što se glava smatra najsvetijim, a noge najprljavijim dijelom tijela.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
između studenog i travnja
Valuta Vremenska razlika
Mjanmarski kjat (MMK) do +5:30 sati
Jezik
Burmanski
Viza za državljane Hrvatske
Da – više informacija
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Mjanmar

  • Posjet čarobnom Baganu, staroj mijanmarskoj prijestolnici na rijeci Irrawaddy, gdje se nalazi više od 2.200 hramova.

  • Vožnja brodom kroz slikovito jezero Inle, jezero koje se nalazi na 900 metara nadmorske visine sa plovećim vrtovima na kojima je razvijena poljoprivreda. Radi se o sloju plodne zemlje koji pluta na vodi, a učvršćen je sa mnogobrojnim štapovima bambusa koji su zabodeni u dno jezera.

  • Šetnja po mijanmarskoj prijestolnici i zelenom mjestu Yangon sa poznatom Shwedagonskom pagodom.

  • Posjet gradu Mingun u kojemu se nalazi zvono koje teži 100 tona i smatra se najvećim na svijetu.