Putovanja Oman

 

Zemlja raznolikih krajolika i bogate kulture

Oman , službeno poznat kao Sultanat Oman, država je smještena u jugoistočnom dijelu Arapskog poluotoka u zapadnoj Aziji.

Glavni grad i gradovi: Glavni grad Omana je Muscat, koji je najveći grad u zemlji. Ostali veći gradovi su Salalah, Sohar i Nizwa.

Zemljopis: Oman je poznat po svojoj raznolikoj geografiji, koja uključuje pustinje, planine i dugu obalu duž Arapskog mora i Omanskog zaljeva. Planine Al Hajar prolaze kroz sjeverni dio zemlje.

Kultura: Omanska kultura duboko je ukorijenjena u arapskoj tradiciji i pod utjecajem je povijesti i geografije zemlje. Islam je dominantna religija, a kultura je konzervativna. Tradicionalna omanska odjeća za muškarce uključuje dishdasha, dok žene često nose abaju.

Jezik: Arapski je službeni jezik Omana, a engleski je široko rasprostranjen, posebno u poslovanju i vladi.

Turizam: Oman postaje sve popularnije turističko odredište, poznato po svojim zapanjujućim krajolicima, povijesnim utvrdama i dvorcima te spoju moderne i tradicionalne kulture. Turističke atrakcije uključuju povijesni grad Nizwa, pustinju Wahiba Sands i prirodne ljepote mjesta poput Wadi Shaba i poluotoka Musandam.

Prirodne ljepote: Oman je poznat po svojoj prirodnoj ljepoti, koja uključuje netaknute plaže, dramatične pustinje, bujne oaze i visoke planine Al Hajar. To je odredište za ljubitelje prirode koje zanima planinarenje, kampiranje i istraživanje njegovih raznolikih krajolika.