Putovanje Tajland

Zemlja nasmijanih ljudi

Tajland je tropska kraljica nasmijanih ljudi, koja obećava veliku zabavu i užitak. Otputujmo u anđeoski Bangkok, gdje se usred betonskog kaosa nalaze budistički hramovi. Upoznajmo tajlandsku tradiciju na ruralnim područjima, dobre i nestašne duhove i uživajmo na pješčanim plažama. Svatko sklon zemlji ukusne hrane, tradicionalne masaže, veličanstvenih slonova, redovnika i ukroćenih tigrova trebao bi posjetiti Tajland.

Priuštite si masažu

U tropskim zemljama, ljubazni mještani su pravi profesionalci u masiranju. Cijene su znatno niže nego kod nas, zato se morate barem jednom prepustiti magičnim azijskim rukama. Priuštite si intenzivnu tajlandsku masažu u Bangkoku. Pronađite ravnotežu između duha i tijela što je u ovom dijelu svijeta neprocjenjivo.

Cjenkanje je recept za dobru kupnju

U državama Jugoistočne Azije imate odličnu priliku za provjeru vaših pregovaračkih vještina. Na bazaru i velikim tržnicama potrudite se izboriti za povoljnu cijenu proizvoda od svile, rukotvorina, začina i različitih suvenira. Na taj način ćete kući ponijeti suvenir od velikog značaja.

Za dobar tek

Države Jugoistočne Azije mogu se pohvaliti ogromnim količinama riže, ribe te svježeg voća i povrća, kojima je prilagođena njihova ukusna kuhinja. Najpoznatija tajlandska jela su pad thai (prženi rezanci s povrćem i škampima), tom jam kung (začinjena juha s kozicama) i som tam (salata od papaje). Razmazite se svježim sokovima ili frapeima koji će biti pripravljeni neposredno pred vašim očima.

Zabranjen dodir

U budističkim zemljama, dodir tuđe glave i pokazivanje stopala smatra se nepodobnim. Iz razloga što se glava smatra najsvetijim, a noge najprljavijim dijelom tijela. Zato Tajlanđani u hramovima sjede tako da su stopala okrenuta od kipa Bude. Tajlanđani se izuvaju pred ulazom u kuću, a ponekad i ispred nekih trgovina ili poslovnih prostora. Također je važno napomenuti da se turisti prema kralju odnose s poštovanjem, u suprotnom lako može doći do raznih problema, uključujući i odlazak u zatvor.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
između studenog i travnja
Valuta Vremenska razlika
Tajlandski baht (THB) do +6 sati
Jezik
Tajlandski
Viza za državljane Hrvatske
Da – više informacija
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za najbolje doživljaje

  • Posjet zlatnim budističkim hramovima u petnaest milijunskom glavnom gradu Bangkok.

  • Kupnja tropskog voća pomoću čamca na plutajućoj tržnici Damnoen.

  • Šetnja po željeznom mostu s prugom na povijesno važnoj rijeci Kwai i posjet Hramu tigrova u provinciji Kanchanaburi

  • Uživanje na rajskim plažama tajlandskih otoka.