Putovanje VIJETNAM i KAMBODŽA

Očekuje vas putovanje prepuno mističnih avantura i nevjerojatnih doživljaja kroz čari Vijetnama i Kambodže. U Vijetnamu ćete istraživati živopisne gradove poput Hanoija i Ho Chi Minha, uroniti u bogatu povijest u Hueu te otkriti netaknutu ljepotu prirode u zaljevu Ha Long. U Kambodži ćete se diviti veličanstvenom Angkor Watu, istraživati tajanstvene hramove i upoznati se s kulturom koja će vas očarati svojom autentičnošću. Ovo putovanje bit će spoj nevjerojatnih krajolika, povijesnih čuda i izvanrednih okusa koji će vas ostaviti bez daha. Dođite i prepustite se čarima jugoistočne Azije!

Raznolike zemlje

Netaknuti sjever Vijetnama nudi izvrsne terene za planinarenje zajedno sa slavnim zaljevom Halong koji ima preko tisuću otoka, koji izviru iz tirkiznog mora. U južnom dijelu otkrijte idiličan krajolik na rijeci Mekong i spoznajte Saigon, mjesto koje je zbog zelene avenije i skupih hotela poznat pod nazivom Pariz Istoka.

Kambodža je poznata po svom veličanstvenom hramskom kompleksu Angkor Wat i bogatoj kmerskoj povijesti, što je čini zadivljujućom destinacijom za ljubitelje povijesti i kulture.

Pregovarajte za dobru kupnju

U državama Jugoistočne Azije imate odličnu priliku za provjeru vaših pregovaračkih vještina. Na bazaru i velikim tržnicama potrudite se izboriti za povoljnu cijenu proizvoda od svile, rukotvorina, začina i različitih suvenira. Na taj način ćete kući ponijeti suvenir od velikog značaja.

Za dobar tek

U Vijetnamu naručite pho (juhu s rezancima) i proljetne roladice, razmazite se svježim sokovima ili frapeima koji će biti pripravljeni neposredno pred vašim očima.

U Kambodži, svakako kušajte izvrsnu kmersku kuhinju, uključujući jela koja morate probati kao što su Amok (kremasti riblji curry od kokosa), Lok Lak (mješanica od marinirane govedine) i kmerski crveni curry, sva puna jedinstvenih okusa i mirisa začinima.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
između studenog i travnja
Valuta Vremenska razlika
Vijetnamski dong (VND) do +6 sati
Jezik
Vijetnamski
Viza za državljane Hrvatske
Da – više informacija
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Vijetnam i Kambodža

  • Zaljev Halong je prirodno čudo svijeta, gdje se više od 3.000 otoka izdiže iz tirkiznog mora. To najveličanstvenije vijetnamsko područje smatra se djelom zmaja, koji je svojim repom zahvatio vrhove planina u more

  • Posjet tržnice Don Xuan u prijestolnici Hanoi i razgled vrta u kojemu se uzgaja drvo bonsai.

  • Istraživanje sedam milijunskog grada Ho Chi Minh, gospodarskog i kulturnog središta Vijetnama. Do 1954. godine Saigon je pripadao Francuskoj, ali Ženevskim ugovorom je postao glavni grad Južnog Vijetnama.

  • Šetnja kroz bajkovito povijesno mjesto Hoi An, koje se smatra jednim od najugodnijih mjesta i predstavlja shopping meku Vijetnama.

  • Angkor Wat: Posjetite Angkor Wat koji izaziva strahopoštovanje, mjesto UNESCO-ve Svjetske baštine, i divite se drevnim kmerskim hramovima.

  • Bogata povijest: Istražite povijest Kambodže, od Kmerskog Carstva do tragičnog razdoblja Crvenih Kmera.

  • Kulturna baština: Doživite tradicionalni kambodžanski ples, umjetnost i festivale koji prikazuju jedinstvenu kulturu zemlje.

  • Prekrasne plaže: Opustite se na prekrasnim plažama Sihanoukvillea i obližnjih otoka.

  • Pristupačna putovanja: Kambodža nudi izvrsnu vrijednost za putnike, s pristupačnim smještajem, hranom i prijevozom.