Zelenortski otoci

Afrički karibi

Zelenortski otoci ili Capo Verde predstavljaju najzapadniju točku Afrike. Otoci su vulkanskog podrijetla i bili su nenastanjeni i bez flore i faune prije otkrića u 15. stoljeću. Portugalci su naselili otoke i danas su popularna odmorišna destinacija koja impresionira prekrasnim plažama, živahnim miksom afričke i portugalske kulture, izvrsnom kulinarikom i mnogim mogućnostima za aktivan odmor. Zašto na Zelenortske otoke? Rajske plaže i kristalno čisto more dostupni su u Cape Verdeu bez uobičajenih turističkih gužvi. Prijateljski mještani potomci su portugalskih imigranata i afričkih robova koji se uglavnom bave ribolovom i rado govore kakav je bio dnevni ulov. Sljedeće zelenortsko iznenađenje je kulinarika. Riblja jela zauzimaju najviša mjesta. Ugodna klima i relativna blizina Europe klasificiraju Zelenortske otoke među idealne destinacije za “zimski bijeg na toplo”.

Korisne informacije
Najbolji mjeseci za obilazak
Ugodno kroz cijelu godinu
Valuta Vremenska razlika
Zelenortski eskudo (CVE) do -2 sata
Jezik
Portugalski
Viza za državljane Hrvatske
Da, ishodi se kod dolaska
Obavezna cijepljenja
Ne

Savjeti za doživljaj – Zelenortski otoci

  • Pridružite se surferima i kajterima. Vjetroviti dani i duge pješčane plaže i čisto more stvaraju idealnu pozadinu.

  • Šarmantni morski stanovnici Zelenortskih otoka su kornjače. Promatrajte ih s maskom – u prirodnom okolišu i “od bliza” su još sretnije.

  • Probajte Cachupo – tradicionalno varivo s ribom i grahom. Za večeru ovaj put možete odabrati jastoga. Ili vam bolje miriši hobotnica?

  • Provedite večer u mjestu Santa Maria – glavnom gradu popularnog otoka Sal. Tu se možete ukrasiti sa šarenim proizvodima s tržnice i glasno razgovarati na večeri u nekim od ribljih restorana.