Putovanja Tenerife

 

TENERIFE

Dobrodošli na Tenerife, prekrasan dragulj na Kanarskim otocima, gdje raznoliki krajolici i živahna kultura stvaraju očaravajući bijeg. Ovaj španjolski raj, smješten na sjeverozapadnoj obali Afrike, može se pohvaliti s mnogo must see lokacija od netaknutih plaža i čistog azurnog mora. U srcu Tenerifa nalazi se Mount Teide, veličanstveni vulkan i najviši vrh Španjolske. Nacionalni park Teide nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i nudi nadrealni mjesečev krajolik vulkanskih kratera i formacija lave. Popnite se njegovim obroncima za pogled koji se proteže cijelim otokom i šire. Blaženstvo obale nalazi se na zlatnim i crnim pješčanim plažama Tenerifa, poput Playa de las Teresitas i Playa Jardín. Obala otoka pozivnica je na vodene sportove, od surfanja u El Médanu do izleta promatranja kitova u Los Gigantesu.
Santa Cruz de Tenerife,glavni grad otoka, pulsira živahnim karnevalskim duhom, posebno tijekom svjetski poznatog karnevala Santa Cruz de Tenerife. Plesači odjeveni u živopisne kostime i zarazni ritmovi preplavljuju ulice, oživljavajući grad u spektaklu radosti i boja. Otok je gastronomski užitak, nudi svježe plodove mora, tradicionalna kanarska jela i vino malvaziju. Prepustite se papas arrugadas, naboranim krumpirima s mojo umakom ili gofiom, jedinstvenim kanarskim brašnom napravljenim od prženih žitarica. Tenerife je odredište za one koji traže avanturu ali i za one koji traže mir. Istražite drevne lovorove šume ruralnog parka Anaga ili se opustite u luksuznim odmaralištima duž obale. To je mjesto gdje se čuda prirode, toplo gostoprimstvo i bogata kulturna tapiserija skladno stapaju, pozivajući vas da otkrijete čari Tenerifa. ¡Bienvenidos a Tenerife!

 Gastronomija:

Na Tenerifima Na Tenerifima kušajte sočne papas arrugade s mojo umakom, svježim plodovima mora i tradicionalnim kanarskim naboranim krumpirom. Pijuckajte lokalna vina ili osvježavajuće tropske koktele u živoj atmosferi otoka. ¡Buen provecho!


Zašto posjetiti Tenerife:

Tenerifemame svojim raznolikim čudima – od vulkanskih krajolika do zlatnih plaža. Uronite u živahnu kulturu, uživajte u ukusnoj kuhinji i stopite se u topli, suncem obasjani zagrljaj otoka. ¡Bienvenidos a Tenerife!