Putovanja Nizozemska i Belgija

Putovanje Nizozemska

Nizozemska je zemlja polja, ravnica i biciklističkih staza, kraljevine i dijamanata, velikih umjetnika i slobode, vjetrenjača, kanala i mostova, tulipana i klompi, sira i krumpira. U Nizozemskoj postoji više od 4,400 km kanala i rijeka, te više od 300 dvoraca. Zanse Schans je popularna turistička destinacija na sjeveru, poznata po izradi klompi i po vjetrenjačama.

Amsterdam

Amsterdam je grad koji je dobio ime po rijeci Amstel te leži na više od 150 kanala koji su povezani s gotovo 1300 mostova. Grad je najljepše razgledati s nekog od turističkih brodova, koji će vas provesti kroz tri glavna kanala, Herengracht, Keizersgracht i Prinsengracht, a pri tom ćete imati priliku vidjeti prepoznatljivu nizozemsku arhitekturu i njihove kuće od opeka. Tu ćete vidjeti i najljepši most Blauwbrug, Munttoren i Montelbaanstoren, najpoznatije tornjeve, itd. Dam je glavni trg na kojem se nalazi Kraljevska palača – Koninklijk Paleis, krunidbena crkva nizozemske aristokracije, Nieuwe Kerk, te poznati muzej voštanih figura Madame Tussauds.

Grad je bogat muzejima od Rijks muzeja, Van Gogh muzeja pa do ‘unikatnih’ kao što su kuća Anne Frank, Heineken Experience, muzej dijamanata ili muzej erotike. Amsterdam krije i brojne parkove, od kojih je najpoznatiji i najljepši Vondelpark. Restorani nude domaću i međunarodnu kuhinju. Amsterdam nudi više od 1500 klubova i barova.

Belgija – dom europske unije i pralina

Belgija je zemlja Europske unije, čokoladnih pralina, srednjovjekovnih dvoraca i legendarnih utvrda, živahnih gradova, školjki i francuskog krumpira. Brugge ili Bruges je nekada bio jedan od glavnih trgovačkih centara. Danas je to kulturna prijestolnica zemlje i jedan od najljepših belgijskih gradova. Belgijski Antwerpen je druga europska luka i jedan od glavnih svjetskih centara dijamantne industrije. Gent je jedan od najživopisnijih belgijskih gradova. Poznati srednjovjekovni festival u gradu privlači više od dva milijuna posjetitelja svake godine.

Popularne destinacije Nizozemska i Belgija