Putovanja Bordeaux

Bordeaux je grad u jugozapadnoj Francuskoj, smješten na rijeci Garonne. Poznat je u cijelom svijetu po proizvodnji vina, posebice crnih vina. Bordeaux vina imaju dugu povijest koja datira još iz rimskog doba i smatraju se jednim od najboljih vina na svijetu.


Osim po svojoj vinskoj industriji, Bordeaux je također poznat po svojoj prekrasnoj arhitekturi, od koje većina datira iz 18. stoljeća. Središte grada, poznato kao “Mjesečeva luka”, mjesto je UNESCO-ve Svjetske baštine, s elegantnim zgradama, širokim avenijama i šarmantnim trgovima.

Bordeaux je živahno kulturno središte s brojnim muzejima, umjetničkim galerijama, kazalištima i glazbenim prostorima. To je također i sveučilišni grad, dom nekoliko prestižnih institucija, što pridonosi njegovoj živoj atmosferi.  Gastronomija:


Bordeauxa kuhinjaje vrlo cijenjena diljem svijeta, s regionalnim specijalitetima kao što su confit od patke, foie gras i peciva canelé. Grad se može pohvaliti raznolikom kulinarskom scenom, s mnoštvom restorana, bistroa i kafića koji nude tradicionalna i inovativna jela.

BordeauxaPosljednjih godina Bordeaux je prošao kroz značajnu urbanu obnovu, s opsežnim projektima preuređenja koji revitaliziraju njegovu obalu i poboljšavaju njegovu infrastrukturu. To je dodatno učvrstilo njegovu reputaciju jednog od najdinamičnijih i najatraktivnijih gradova Francuske, koji privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.Zašto posjetiti Bordeauxa:

Bordeauxa Posjetiti Bordeaux znači uroniti u bogatu kulturnu baštinu, istražiti izvrsnu vinsku scenu i uživati u predivnoj arhitekturi, sve u jednom od najljepših gradova Francuske.
Bordeauxa hilites:

Grande Dune du Pilat, je najviša pješčana duna u Europi, pružajući spektakularne poglede na Atlantski ocean i okolne šume.


Arcachon, slikovito ljetovalište, nudi prekrasne plaže, šetnice uz more te živopisne ribarske luke.


Château Pape Clément, jedna od najpoznatijih vinarija u regiji Bordeaux, nudi izvanredna vina uz fascinantnu povijest.


Médoc, regija poznata po prestižnim vinogradima i raskošnim vinskim dvorcima, nudi putovanje kroz bogatu vinsku kulturu i prekrasne krajolike Gironde.