Putovanja Pariz

 

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj u središtu Pariške regije. Danas je jedno od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta. To je grad svjetla, kulture, mode, romantike, provoda, vrhunske gastronomije. Turizam je motivirao grad i nacionalnu vladu da kreiraju nove znamenitosti. Neke od glavnih atrakcija su muzej Louvre, crkva Notre-Dame i bazilika Sacre-Coeur, Eiffelov toranj, Disneyland Resort Paris, Slavoluk pobjede, dvorac Versailles i još mnoštvo drugih.Pariška modna kultura nije samo odjeća, to je životni stil koji prihvaćaju stanovnici grada. Parižani bez napora odišu elegancijom i sofisticiranošću, bilo u odijevanju, ponašanju ili načinu života. Modna industrija duboko je ukorijenjena u identitet grada, što Pariz čini obaveznim posjetom za modne entuzijaste.Vina i hrana:


Francuska kuhinja i vina sastavni su dijelovi pariške kulture, cijenjeni i u kojima uživaju gurmani diljem svijeta. Grad se može pohvaliti nizom bistroa, pivnica i restorana s Michelinovim zvjezdicama, koji nude nenadmašno gastronomsko iskustvo. Od escargotsa do coq au vin, raznolikost okusa i tekstura u francuskoj kuhinji dokaz je kulinarskog majstorstva te zemlje.

Pariz je također utočište za enofile, sa svojim vrhunskim vinima i šarmantnim vinskim barovima. Vinska kultura grada duboko je ukorijenjena u njegovu društvenu strukturu, a uživanje u čaši dobrog francuskog vina uz pogled na rijeku Seinu cijenjen je ritual i za lokalno stanovništvo i za posjetitelje.Zašto posjetiti Pariz:

Pariz mami putnike iz bezbroj razloga. To je grad koji besprijekorno isprepliće povijest, umjetnost, modu i gastronomiju u jedinstveno i čarobno iskustvo. Bilo da šetate kultnim Champs-Élysées, istražujete posvećene dvorane Louvrea, uživate u kroasanu u neobičnom kafiću ili se divite noću Eiffelovom tornju, svaki trenutak u Parizu je potez kistom na platnu nezaboravnog putovanja. Privlačnost grada leži u njegovoj sposobnosti da očara, nadahne i uroni posjetitelje u svijet ljepote, kulture i bezvremenske elegancije. To je mjesto gdje snovi oživljavaju usred šapata povijesti i žamora suvremene kreativnosti. Pariz je poziv da otkrijete, prepustite se i zaljubite se u grad koji utjelovljuje samu bit umjetnosti, kulture i joie de vivre.