Putovanja Sicilija

Istražite bogatu povijest, doživite zapanjujuće krajolike, uživajte u svjetski poznatoj sicilijanskoj gastro priči kao i slikovitoj obalnoj privlačnosti Sicilije.


Duša Italije

Goethe je rekao da je Sicilija duša Italije. Na atraktivnim obalama najvećeg otoka Mediterana, u dugoj, burnoj povijesti, iskrcala se gotovo svaka mediteranska sila koja je dodala svoj prstohvat ovoj kulturnoj poslastici. Pojavio se ponosni sicilijanski lik koji zna voljeti i uživati ​​u životu. Toplina mještana i njihova ljubaznost oduzet će vam dah: neukroćeni krajolik, strme litice, slikovita primorska sela, osamljeni platoi, živahni Palermo, gdje na tržnici ima svega od ribe do aparata za kavu, dugih pješčanih plaža, plavetnila more i Njegovo Veličanstvo – planina Etna.


Zašto Sicilija?

Na Siciliji ima za svakoga ponešto. Od bogate kulturne baštine gdje se dolina hramova najviše ističe, poziva svojom drevnom poviješću, do prirodnih čuda poput planine Etna koja vlada cijelim otokom. Ljubitelji kulinarstva neće ostati ravnodušni jer je otok poznat po specijalitetima poput morskih plodova, među kojima se ističu školjke i sabljarke, a može se pohvaliti svježim citrusima i brojnim sirevima. Kao i veći dio Italije, otok je također poznat po izvrsnoj tjestenini.

Putovanje Sicilija – iskustva

– Vulkan Etna, koji sa svojih 3326m kraljuje otokom i zaštitni je znak otoka.
– Dolina hramova je znamenitost koja najviše impresionira posjetitelje ovog otoka. Od nekada najpoznatijeg grada Magna Graecia do danas su preživjeli grčki hramovi, uključujući i hram Concordia, koji se smatra najbolje očuvanim grčkim hramom na svijetu.
– Uspon do spektakularnog vulkana Etna, simbola Sicilije. Posebno je zanimljivo mijenjati vegetacijske pojaseve na putu prema gore. Ako se popnete točno na vrh, tabani bi vam mogli izgorjeti.
– Posjetite Dolinu hramova, jedno od najvećih arheoloških nalazišta u Europi, koji je bio najpoznatiji grad Velike Grčke (gomila starogrčkih kolonija na Mediteranu).
– Posjetite živahnu tržnicu u Palermu, glavnom gradu jedinstvenog arapsko-talijanskog temperamenta.
– Istražite obližnje Eolske otoke, skupinu od sedam vulkanskih otoka koji su popularni po svojim prekrasnim plažama i vulkanu Stromboli, kojem posjetitelji hodočaste danonoćno dok vrije i ljubazno eruptira do četiri puta na sat.