Putovanja Lisabon

Lisabon je glavni grad Portugala i najzapadnija prijestolnica europskog kontinenta. Portugal je u svijetu oduvijek prepoznat kao pomorska zemlja, a nekoć je bio i jedna od najznačajnijih kolonijalnih sila. Posjetite četvrt Belem u kojem možete vidjeti brojne atrakcije iz prošlih vremena kao što su Toranj Belem – spomenik otkrićima i Jeronimitski samostan, ali i uživati u raznolikim okusima najpoznatije gradske slastičarne. Grad se ponosi svojom modernom arhitekturom, a svakako nemojte propustiti obići Lisabonski oceanarij odnosno jedan od najboljih svjetskih akvarija. Obavezno posjetite popularne četvrti Lisabona, kao što su Bairro Alto i Chiado, kako biste otkrili pravi sjaj grada. Ako ste stara duša, pastelno obojene zgrade u gradu sigurno će vam ukrasti srce, kao i Alfama, jedan od najstarijih dijelova grada. Također možete završiti dan promatrajući čarobni zalazak sunca dok uživate u čaši portugalskog vina ili hladnom “imperialu” (malom portugalskom pivu).

Naša preporuka što posjetiti u Lisabonu

  • Toranj Belém: Istražite ovu kultnu tvrđavu, simbol portugalskog doba otkrića, smještenu na obalama rijeke Tajo.

  • Samostan Jerónimos: Posjetite ovaj zadivljujući samostan pod zaštitom UNESCO-a, arhitektonsko remek-djelo sa zamršenim detaljima u manuelinskom stilu.

  • Alfama: Prošećite kroz povijesnu četvrt Alfama, poznatu po svojim uskim krivudavim ulicama, šarenim kućama i fado glazbi.

  • Dvorac São Jorge: uživajte u panoramskom pogledu na grad s ovog drevnog dvorca i otkrijte njegovu bogatu povijest.

  • Tramvaj 28: Provozajte se poznatim tramvajem 28, šarmantnim načinom da vidite lisabonske povijesne četvrti i znamenitosti.

  • Pastéis de Belém: kušajte ukusne kolače s kremom u pekarnici Pastéis de Belém, lokalnoj omiljenosti više od jednog stoljeća.