Rumunjska

Zemlja velikih mitova i velikih ratnika

Rumunjska je zemlja mitova i grofa Drakula, bogate i dobro očuvane kulturno-povijesne baštine, srednjovjekovnih gradova i dvoraca, romantičnih krajolika i prirodnih bogatstava. Na sjeveru, Rumunjska nudi gorski svijet s prekrasnim prizorima Karpata, na jugu se otvara u dolinu i deltu Dunava, koja je prirodni rezervat za bezbroj domaćih ptica i ptica selica. Najprepoznatljivija pokrajina Rumunjske je Transilvanija, s izuzetnom poviješću, prekrasnim gradovima i brojnim dvorcima. Sigišoara je, prema mnogima, najromantičniji grad u Rumunjskoj.

Bukurešt

Bukurešt je glavni i najveći grad Rumunjske. Grad je utemeljio vlaški knez Vlad III. Drakula. Rijeka Dâmboviţa dijeli Bukurešt na dva dijela. Grad je poznat i kao Balkanski Pariz i to zbog arhitekture slične francuskom stilu. Neke od najzanimljivijih znamenitosti su Palača parlamenta, Herăstrău Park, neoklasicistična koncertna dvorana rumunjski Athenaeum, Nacionalni Muzej Umjetnosti, stara gradska jezgra, Sveučilišni trg, samostan Stavropoleos i brojne druge arhitektonske građevine.

Bugarska

Bugarska je zemlja velikih ratnika, nepopravljivih romantika i umjetnika, ruže, meda i jogurta, prirodnih izvora, gradova na Crnom moru, samostana i bogate baštine. Nakon Italije i Grčke, Bugarska je treća zemlja po broju arheoloških spomenika. Bugarski arheolozi su u blizini Varne pronašli najstariji naselje soli u Europi, nastalo između 4 700. i 4 200. godine prije Krista. Ostaci kuća, špilja, kula i zidova otkriveni su u Provadii Solnicati.