Putovanja Palma de Mallorca

 

PALMA DE MALLORCA

Palma de Mallorca, živahni glavni grad Balearskih otoka u Španjolskoj, odredište je koje bez napora spaja povijest, kulturu i prirodne ljepote. Ovaj obalni dragulj, smješten na prekrasnom otoku Mallorca u Sredozemnom moru, utočište je za putnike koji traže savršenu kombinaciju opuštanja i istraživanja. 

Povijesno srce Palme je zadivljujući Stari grad, gdje uske popločane ulice vijugaju pored stoljetne arhitekture. Krunski dragulj je kultna katedrala La Seu, veličanstveno gotičko remek-djelo koje se nadvija nad gradom i nudi prekrasan panoramski pogled na more. 

Osim povijesnog šarma, Palma se može pohvaliti živahnom atmosferom s užurbanim tržnicama, šik buticima i živahnim noćnim životom. Passeig des Born je omiljeno šetalište za šetnju, oivičeno kafićima i trgovinama za one koji uživaju u ležernom promatranju ljudi. 

Grad je također utočište za ljubitelje hrane, nudeći izvrsnu ponudu mediteranske kuhinje. Možete kušati svježa morska jela, tapase i lokalne specijalitete u brojnim restoranima i tapas barovima razasutim diljem grada. 

Ako ste ljubitelj plaža, Palma vas pokriva obližnjim pješčanim obalama kao što su Playa de Palma i Cala Major, savršenim za sunčanje i kupanje. A za one sa sklonošću prema umjetnosti i kulturi, gradski muzeji i galerije, kao što je Muzej suvremene umjetnosti Es Baluard, nude intrigantne uvide u baštinu Mallorce. 

Palma de Mallorca je divan spoj povijesti i modernosti, što ga čini očaravajućim odredištem za one koji traže najbolje od oba svijeta na ovom slikovitom mediteranskom otoku.

 Gastronomija:

Gastronomija Palma de Mallorce živopisna je tapiserija mediteranskih i balearskih utjecaja, koju karakteriziraju svježi plodovi mora, tradicionalna jela Mallorce i uspješna kultura tapasa. Posjetitelji mogu kušati izvrsne plodove mora, poput “arroz brut” i lokalne specijalitete poput “sobrassada” i “pa amb oli”.  Gradske tržnice nude okus regionalnih proizvoda i zanatskih delicija, dok restorani i pekare s Michelinovim zvjezdicama prikazuju raznolikost kulinarske scene Palme.


Zašto posjetiti Palma de Mallorcu:

Palma de Mallorca mami svojim zadivljujućim spojem povijesti, kulture i mediteranskog šarma. Istražite povijesne ulice, posjetite arhitektonske dragulje poput katedrale La Seu i uživajte u živahnoj gastronomskoj sceni sa svježim plodovima mora i lokalnim delicijama. Netaknute plaže i živahna atmosfera čine ga destinacijom koju svi moraju posjetiti.