Putovanje Švicarska

Zemlja prekrasnih jezera, ledenjačkih dolina i alpskih vrhova

Švicarska je zemlja prekrasnih jezera, ledenih dolina, alpskih vrhova i širokih šuma, šupljeg sira i čokolade, preciznih satova i punih bankovnih sefova, neutralnih povijesnih uloga i kulturnih mozaika četiriju država. Švicarska ima 4 službena jezika – njemački, francuski, talijanski i retoromanski. Zürich, najveći švicarski grad, financijsko, komercijalno i kulturno središte zemlje, ponosi se mnogobrojnim galerijama i sa čak 50 muzeja. Švicarska se smatra trećom najbogatijom državom na svijetu.

 

Zurich

Najveći švicarski grad smješten na istoimenom jezeru. Zürich je prije svega grad fontana. Ukupno ih je oko 1200. Najveća među njima nalazi se na samom jezeru i konceptom je slična ženevskoj Jet d’Eau, no znatno je manja. Ako se već zateknete uz neku od fontana, slobodno probajte vodu – odlična je, kao i u ostatku Švicarske.

 

Gradskim krajolikom dominiraju brojni crkveni tornjevi. Prije svega tu su ‘blizanci’ Grossmünstera koje je najprepoznatljivije gradsko svetište. U blizini je i crkva sv. Petra, koja ima najveći satni brojčanik među crkvama u Europi. To je ujedno najstarija gradska župna crkva. Zürich je i dom brojnim muzejima. Najznačajniji je Muzej lijepih umjetnosti u kojem možete vidjeti kombinaciju suvremene umjetnosti i radove majstora, poput Van Gogha, Moneta, Picasa, Muncha te Chagalla. Švicarski nacionalni muzej nalikuje dvorcu iz crtića, s mnoštvom tornjeva i tornjića. U samom muzeju nalazi se bogata kolekcija koja prikazuje švicarsku kulturu i umjetnost. U četvrti Zürich West nalazi se mnoštvo klubova i barova.

 

Ženeva

Tradicionalno objavljujemo program putovanja s posebnim Palminim charter zrakoplovom 8. ožujka 2019 na letu iz Zagreba prema Ženevi na 89. Međunarodni sajam Geneva Motor Show! Budite i Vi dio sajma koji je s pravom proglašen među „Top 5“ svjetskih sajmova gdje će vas više od 200 izlagača informirati i oduševiti trendovima i inovacijama u automobilskom svijetu dok Vas Ženeva zove da ju posjetite šetnjom kroz grad i kavicom uz jezero.

Popularne destinacije u Švicarskoj