Ljetovanje Tunis

Tunis

 

Tunižani rado govore o sebi i svojoj tradiciji. Uz šalicu čaja će vam povjeriti da im najviše u životu znači obitelj i da mirisni jasmin simbolizira sreću u njihovim životima. Njihova je zemlja prekrivena pješčanim dinama i plažama, nasadima naranči, limuna i maslina te oazama kokosovih palmi. Starovjekovna mjesta vas pozivaju da osluškujete. Uronite u mističnu Tisuću i jednu noć i tisuće zvijezda će vam biti blizu kao nikada do sada.

   

Ljetovališta: Port El Kantaoui, Hammamet, Yasmie Hammamet, otok Djerba

Zračna luka: Monastir, Enfidha, Skanes, otok Djerba

Trajanje leta: približno 4 h (tehničko međuslijetanje u zračnoj luci Antalya)

Vremenska razlika: otprilike 2.10 h

Dokumenti za putovanje: još 6 mjeseci važeća putovnica (za hrvatske državljane).

ODLAZNA LUKA: Ljubljana, Zagreb (od 21.6.-23.8.2023.)


Najljepši doživljaji:

  • Prepustite se nezaboravnoj pustinjskoj pustolovini u zagrljaju prostranih dina; deve će vas odvesti do ljubaznih beduina koji pripremaju najbolji kus kus s komadićima janjetine, a desert neka bude pogled na zvjezdano nebo.

  • U trenutku kada se sunce spusti nisko na horizontu, krenite u šetnju uskim ulicama stare gradske jezgre – medine i nađite se među glasnim trgovcima. Uživajte u šalici čaja od mente, odaberite fantastičan suvenir i krenite se cjenkati. Saznat ćete zašto je kupovina na arapskoj tržnici zanimljivija nego na europskoj.

  • U društvu iskusnih vodiča, krenite u pustinjsku ili pomorsku avanturu – s terenskim vozilima osvojite Saharu ili gusarskim brodom preplovite more. Pratite miris jasmina i posjetite sva najljepša mjesta Tunisa.

  • Oblikovanje keramike predstavlja jednu od tradicionalnih obrta ove zemlje – uzmite vremena i posjetite trgovine u kojima majstori izrađuju lonce, vrčeve, šalice, svijećnjake i svijeće.

 

 

Ljetovališta:

 

YASMINE HAMMAMET

Turističko naselje Yasmine je izgrađeno 2000. god. i od Hammameta udaljeno svega nekoliko kilometara. Ime je dobilo po nježno bijelom jasminu koji je u Tunisu simbol života i sreće, a buket jasmina predstavlja dobrodošlicu i gostoprimstvo. Duga promenada kao stvorena je za večernje šetnje, lunapark Svijet Kartagine i noćni život zadovoljit će i stariju i mlađu populaciju, a ponos naselja je jezgra Yasmine – biser arhitekture gdje vam nikada neće biti dosadno. Obiđite restorane iz kojih se šire mirisi odličnih lokalnih specijaliteta, dozvolite da vas razmaze.

 

PORT EL KANTAOUI

Port El Kantaoui, moderno turističko naselje izgrađeno je samo s jednom jedinom namjerom – a to je zadovoljiti svoje goste. Središte događanja je marina s brojnim trgovinama, buticima, lokalima i restoranima. Golferi će biti oduševljeni igralištem s 36 rupa, a za ostale sportaše tu je široka ponuda vodenih i drugih sportova. Ukoliko radije želite mirniji odmor, uživat ćete u izležavanju na prekrasnim plažama i kupanju u kristalno čistom moru. Sousse, treće najveće tunisko mjesto, nazvano i „ biser Sahela“ nudi brojne restorane, lokale, trgovine i ostale mogućnosti zabave.

 

DJERBA

Djerba je otok veličine 500 km2 koji je još u rimsko doba bio omiljeno ljetovalište s ugodnom klimom. Sa svojom veselom naravi ističu se Midoun i otočka prijestolnica Houmt Souk. Središte Houmt Souka ispunjeno je suvenirnicama, malim pansionima i brojnim restoranima, u kojima u ugodnoj okolini ispunjenoj raznim mirisima možete kušati razna tuniska tradicionalna jela. Bijele kuće starog dijela grada kao i u ostatku Tunisa krase svijetlo plavi prozori i vrata. Bijela boja označava mir, a plava – nebo.